12. dubna 2017 • 22:07

Mingazov psancem. Chování na hřišti? Nepřijatelné, štvalo kouče Karviné

Autor: Tomáš Bönisch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Širší fotbalové prostředí na něj po přihranné penaltě v derby se Spartou (1:1) koukalo skrz prsty. Po čtvrtfinále MOL Cupu se na záložníka Slavie Ruslana Mingazova zlobí i Karviná. Turkmenský záložník nezakopl míč, který chvilku před ním ztratil zraněný Marek Janečka a Slavia z následného protiútoku završila skóre na konečných 5:2. „Tohle je pro mě absolutně nepřijatelné“ zlobil se po zápase trenér Karviné Jozef Weber.



Kolem 70. minuty měla Slavia čtvrtfinále MOL Cupu s Karvinou za stavu 4:2 plně pod kontrolou. Nevinně vyhlížející střet s jedním z hráčů z domácích řad odnesl Marek Janečka zraněním, kvůli kterému utkání nedohrál. Po souboji se ještě snažil míč odehrát. Balón se v tu chvíli dostal k červenobílému rychlíku Mingazovovi, který ale ihned pelášil na bránu hostů.

A to i ve chvíli, kdy se zraněný Janečka sesunul k zemi. Rychlý kontr Mingazov zakončil pumelicí, brankář Branislav Pindroch míč jen vyrazil k Janu Bořilovi a ten pečetil skóre na konečných 5:2. Tím však rozpoutal vlnu naštvaných reakcí, která se na slavícího Mingazova snesla z karvinských řad.

Hosté nemohli přenést přes srdce, že záložník Slavie při zranění protihráče nezakopl míč a z plných plic se do sešívaného hrdiny pustili, Lukáš Budínský odnesl konflikt dokonce žlutou kartou.

„Jednoznačně nesportovní chování. Mám představu, že by zahraniční hráči měli naší lize dát jinou kvalitu, tohle je pro mě absolutně nepřijatelné. Nevím, co nám chtěl u lavičky vysvětlovat,“ zlobil se po utkání trenér hostů Jozef Weber.

Počin svého svěřence naopak hájil domácí trenér Jaroslav Šilhavý . „S Mingazovem jsem se o tom bavil. Říkal, že toho hráče neviděl, jinak by míč určitě zakopl. I pomezní sám říkal, ať hrajeme dál, že nejde o vážné zranění,“ prohlásil na tiskové konferenci.

Křídelník Slavie přitom v utkání předvedl velmi dobrý výkon. Svou rychlostí dělal obraně Karviné výrazné problémy a jeho gól na 3:1 byl opravdu výstavní.

Inkriminovaným momentem opět nechal prostor kritikům. Stejně jako před dvěma týdny v lize, kdy pětadvacetiletý slávista v nastavení naskočil do těla obránce Sparty Vjačeslava Karavajeva, rozhodčí chybně pískl penaltu a Slavia zachránila bod za remízu 1:1.

Ščuk: Byl jsem na plakátu, ale kvůli zranění mě lidi neznali. Za gól jsem rád
Video se připravuje ...

Kovář: Šla na mě jedna střela, dostal jsem dva góly. Ale důležitý je postup
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Slavia 1:2. Mešanovič trefil hostům tři body
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud