Michal Kvasnica
26. září 2018 • 21:05

Jílek si liboval po sedmigólové nadílce Třinci: Tohle jsme potřebovali!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krize zažehnána? Po veledůležité ligové výhře proti Dukle si Olomoučtí zakřičeli vítězný pokřik i ve středu. Na svém stadionu v rámci 3. kola MOL Cupu smetli v plné sestavě druholigový Třinec vysoko 7:0 a naladili se na sobotní utkání v Liberci. „Kéž by tomu tak bylo,“ usmíval se viditelně spokojený trenér Václav Jílek.



Ten udělal v sestavě jen tři kosmetické změny a rozdíl kvalit obou mužstev byl od první minuty znát. Dvakrát se trefil Jakub Plšek, Šimon Falta a po jedné brance přidali Václav Jemelka, Jiří Texl a Martin Sladký. „Na náš letošní vkus jsme nastříleli hodně branek. Pro hráče je každá trefa důležitá, navíc to byly dnes pěkné góly po rychlých kombinačních akcích. Na to apelujeme,“ naznačil důležitost poháru.

„Po vítězném zápase s Duklou nebyl důvod rotovat sestavou, chtěli jsme zachovat nějaký trend. Jsem rád, že se ve hře zase objevily věci, na kterých pracujeme,“ řekl.

Kouče však může trošku znervózňovat zdravotní stav jeho kádru. Ze hry totiž musel odstoupit Martin Hála a ani Lukáš Kalvach nedohrával duel stoprocentně v pořádku. „Je to trošku alarmující situace, která nás dost omezuje,“ posteskl si Jílek. „Navíc Štěrba měl horečku, takže taky nebyl. Snad se dá do Liberce do pořádku,“ připomněl absenci stopera, kterého v základu nahradil Roman Polom.

V obranné středové dvojici tak poprvé nastoupili dva leváci. Dozadu to Jemelkův parťák zvládl bez chyby, ale směrem dopředu měl Polom podle trenéra rezervy. „Pokud to má Roman přes nohu, není to ideální, protože leváci jsou ortodoxnější. I proto jsme vpravo nedotáčeli hru a vraceli balony brzo zpátky,“ všiml si.

Překvapením bylo, že ani v poháru proti slabšímu soupeři nedostal šanci krajní bek Michal Surzyn, jehož si Sigma v zimě stáhla z hostování v Pardubicích. Od té doby však člen širšího kádru reprezentační jednadvacítky na Hané nedostal v áčku ani jednu příležitost... „Možná si zasloužil šanci, uvažovali jsme o tom v poločase, ale upřednostnili jsme ofenzivnější typy hráčů. Soupeř by ho dozadu neprověřil, takže by to nebylo směrodatné,“ vysvětlil Jílek.

Šanci tak na půl hodiny dostali alespoň Ondřej Zmrzlý a Jakub Matoušek, talentovaní odchovanci, kteří v uplynulé sezoně vyhráli dorosteneckou ligu a za týden je čeká mládežnická Champions League proti slovinskému Mariboru. „V juniorce vypadají dobře, ale odhalilo to, že chlapský fotbal je o něčem jiném. Hlavně u Kuby Matouška byla výrazně vidět zbytečný nervozita. Čekal bych od něj, že za takového stavu se bude chovat daleko odvážněji,“ uzavřel kouč.

Novou sezonu rozjela Olomouc pod vedením Václava Jílka v domácí soutěži velmi špatně
Novou sezonu rozjela Olomouc pod vedením Václava Jílka v domácí soutěži velmi špatně

SESTŘIH: Olomouc - Dukla 1:0. Sigma zvládla duel o přežití
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud