Matěj Karmazín
3. dubna 2019 • 04:55

Fanoušci Slavie „vítali“ Straku: Táhni na Spartu! Tvrdík se za ně stydí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to sedm let. Fanoušci Slavie přesto na někdejší angažmá nenáviděného Františka Straky pořád nezapomněli. Když se šedesátiletý kouč v úterý vrátil do Edenu s Karvinou na čtvrtfinále MOL Cupu (0:5), vřelého přijetí se nedočkal. Naopak. Příznivci Pražanů v průběhu celého utkání opakovali hanlivé (a často i vulgární) pokřiky na Strakovu adresu. „O tom se ani nechci bavit, ať si každý udělá obrázek sám,“ rozhodil zkušený trenér rukama na tiskové konferenci. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se za chování fanoušků ve středu ráno omluvil. "Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Včerejší sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale do jakékoliv společnosti," uvedl na Twitteru.



Když Straka na podzim 2011 do Slavie přišel, fanoušci se s jeho angažováním smířit nedokázali. Muž s tak bohatou sparťanskou minulostí na naší lavičce? Nepřípustné. Kotel Pražanů tehdy na každém utkání volal po jeho konci, a když byl trenér po pár měsících skutečně odvolán, všem v klubu se asi ulevilo.

Slávistické příznivce ale emoce neopustily ani po letech. Jak Strakův návrat do Edenu vypadal?

Za bránou u Tribuny Sever viselo několik transparentů, ten nejvýraznější z nich hlásal prosté: Strako, táhni na Spartu. Už při předzápasovém čtení sestav doprovodili fanoušci jméno současného kouče Karviné hlasitým pískotem.

Podobné transparenty čekaly na Františka Straku v Edenu
Podobné transparenty čekaly na Františka Straku v Edenu

A negativní projevy vůči němu provázely v podstatě celý zápas. Hned ve druhé minutě se ozval sborový pokřik Straka ven, který pak zazněl ještě několikrát i ve spolupráci kotle s ostatními tribunami.

Jen u skandování, kterým jako by si fanoušci připomínali sedm let starou situaci, ale nezůstalo. Došlo naopak na mnohem hrubší urážky, které se dotýkaly třeba i rodiny ostříleného kouče. „Samozřejmě bolí, když to slyšíte... Víc k tomu ani nechci říct,“ podotkl Straka na tiskové konferenci.

Na celou situaci zareagoval ve středu ráno šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Obdivuji TS (Tribunu Sever pozn. red.) za neuvěřitelnou podporu, kterou týmu poskytuje. Za práci, kterou si dává s úžasnými choreografiemi. Ale minule urážení libereckého brankáře a včera rodiny trenéra Straky, to pro mne není historický ideál Slavie. Lídři by měli zvážit, kam společný entusiasmus směrují,“ napsal Tvrdík na Twitteru.

 

A vzápětí přidal i omluvu. "Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Včerejší sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale do jakékoliv společnosti."

Možná i s ohledem k dění na tribunách byl Straka během zápasu až nezvykle klidný. Drtivou většinu duelu strávil schovaný na střídačce, žádné energické udílení pokynů u postranní čáry tentokrát vidět nebylo. „Nechtěl jsem rozpoutávat ještě větší emoce,“ vysvětlil.

Podobnou zkušenost přitom pravděpodobně nezažil naposledy. Už za tři týdny se s Karvinou v 29. kole FORTUNA:LIGY představí na Spartě, kde jej fanoušci zrovna vítat zřejmě také nebudou…

Co také zaznělo na Strakovu adresu:

2. minuta - Straka ven
9. minuta - Straka je čů**k
19. minuta - Celý Eden pokračuje – Straka ven
30. minuta - A když budem skákat, Franta Straka chcípne
46. minuta - Speaker Tribuny Sever do megafonu před začátkem druhé půle: Strako, ty ku*vo
47. minuta - Strako, táhni na Spartu
73. minuta - Franta Straka nemá čů**ka, jeho žena nemá klitoris, jeho děti stejně zabijem

Vše o Karviné čtěte ZDE>>>

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud