24. dubna 2019 • 18:53

Baník - Bohemians 1:0. Hrubý poslal Ostravu šťastnou střelou do finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemská liga finišuje a stejně tak vrcholí i MOL Cup. Prvním finalistou této soutěže je Baník Ostrava, který doma porazil pražské Bohemians 1:0 a o pohárovou trofej si zahraje po dlouhých třinácti letech. Semifinále rozčísl už ve 12. minutě Robert Hrubý, jemuž pomohla k postupové trefě pro Klokany nešťastná teč. Celek trenéra Bohumila Páníka čeká ve finále buďto Slavia, nebo Sparta. O definitivní podobě finálového souboje bude jasno dnes večer.



Vítěz Mol Cupu má jistou účast ve třetím předkole Evropské ligy. Ovšem je tu reálná šance, že by šel přímo do její základní skupiny. A to v případě, že vítěz probíhajícího ročníku EL si ve své domácí soutěži zajistí přímý postup do EL, jako se to poštěstilo Zlínu v ročníku 2017/2018 díky Manchesteru United.

Baník si příležitost na finálovou účast doma nenechal uniknout. I bez zraněných útočníků Baroše a Diopa byl v prvním poločase aktivnější a územní převahu rychle přetavil ve vedoucí gól. Se štěstím ho ve 12. minutě docílil Hrubý, který vypálil z 25 metrů a po teči bránícího protihráče balon zamířil do protisměru brankáře Valeše.

K dalšímu vlastnímu gólu pak neměl daleko Hůlka, když ve 35. minutě tečoval Granečného přihrávku do tyče. Hostující ofenziva byla v první půli téměř bezzubá.

Náznaky probuzení se u Bohemians dostavily po změně stran a v 51. minutě Ostravu vylekal Puškáč, jenž po centru ze strany hlavou nebezpečně trknul balon těsně vedle tyče Budinského brány.

Tím byl ale výčet velkých šancí z obou stran vyčerpán. "Klokani" se za celý zápas nezmohli na přímou střelu na ostravskou bránu. Jediný míč zamířil na Budinského po nechtěném pokusu spoluhráče Procházky, ohrozit ale náskok Baníku nemohl.

Ještě v nastaveném čase kopali Pražané přímý kop z třiceti metrů, do vápna se vydal i gólman Valeš, ale Haškův pokus zblokovala domácí zeď. Ostravští tak porazili Bohemians ve čtvrtém soutěžním duelu za sebou bez inkasované branky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud