Jan Malý
3. března 2021 • 22:02

Višinský vyšíval! Byl u sedmi gólů, Sima gratuloval: Poslouchal jsi rady!

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Školení statečných amatérů z Karlových Varů v osmifinále MOL Cupu obstarali náhradníci Slavie. Hlavní vyučující? Teprve sedmnáctiletý záložník Denis Višinský, debutant v sestavě červenobílých se zásadně podílel na sedmi gólech. Gratuloval mu i odpočívající fantom Abdallah Sima. „Sešívaní“ rozcupovali účastníka z ČFL 10:3, deset gólů nasypali soupeři poprvé od léta 1993.



Tryskaly z něj chuť a energie. Chtěl se předvést. Aby ne, když poslední soutěžní zápas hrál talentovaný křídelník Denis Višinský za dorost na začátku října. Za áčko Slavie seděl na lavičce ve velkých bitvách v Evropské lize proti Nice a v Leicesteru, poprvé na hřiště ho trenér Jindřich Trpišovský vyslal v domácím poháru proti Karlovým Varům (10:3). Teenager, kterému bude za necelé tři týdny osmnáct, předvedl, že má rychlé nohy, dobrý pohyb, šikovnost a potenciál.

„Je to zážitek. Byl jsem rád, že jsem mohl poprvé nastoupit. Spadlo mi tam skoro všechno,“ líčil Višinský nesměle dojmy ze své premiéry. Povedla se mu náramně, při demolici soka ze západu Čech se nachomýtl k sedmi gólům. „Gratulace, brácho. V Leicesteru jsi poslouchal rady,“ napsal i se smajlíkem na Instagram ke společné fotce ze stadionu anglického týmu slávistický kanonýr Abdallah Sima, který odpočíval.

Abdallah Sima gratuloval Denisi Višinskému ke gólu
Abdallah Sima gratuloval Denisi Višinskému ke gólu

Višinský už ve 3. minutě vybojoval penaltu, kterou proměnil Ibrahim Traoré. Ve 24. minutě se po narážečce pěkně uvolnil mezi karlovarskými obránci a suverénně poslal míč do sítě. Vzápětí po jeho přihrávce vznikl ve vápně hostí takový zmatek, až skóroval Ondřej Lingr, do poločasu ještě asistoval u dvou gólů Stanislava Tecla. V 58. minutě po pobídce Oscara přidal pohotovou střelou další branku. Čistého vlastence si pak dal po další Višinského přihrávce Matěj Brabec.

Sedmnáctiletý talent vyslal i další střely, na začátku druhé půle nedotáhl do gólu samostatný nájezd. Všimnout si ho musel každý, zaujal, nadšení z něj sálalo. Kdyby se známkovalo, dostal by od Sportu jasnou desítku. „V zápase to vyšíval. Myslím, že se maličko zapekl v prvních pěti minutách, dlouho nehrál soutěžní zápas, trochu tahal nohy. Pak se ale rozkmital, předvedl vynikající výkon,“ viděl asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Obdivovatel Kevina de Bruyneho je ve Slavii od šesti let, profesionální smlouvu tu podepsal loni v únoru. „Trochu mi připomíná Barnese z Leicesteru, je to podobný typ. Uvidíme, kde bude jeho budoucnost, jestli na křídle, nebo na desítce, protože má neskutečné fotbalové myšlení. Všichni jsme z něj unešení, je s námi delší dobu, vidíme, co v něm je. Fandíme mu. Doufáme, že jeho kariéra poroste raketově třeba jako u Simy. Ale není to jen o něm. Musím pochválit naší akademii, hráči, které si vytahujeme do áčka, jsou na úplně jiné úrovni než dřív,“ dodal Köstl.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud