7. dubna 2021 • 17:21

MOL Cup: Plzeň postupuje po chybě Liberce, v semifinále i Teplice

Autor: iSport.cz, ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně postoupili do semifinále domácího poháru MOL Cup. Viktoria ve čtvrtfinále udolala loňského finalistu Liberec 1:0 díky gólu střídajícího Ondřeje Mihálika z 87. minuty, pod který se podepsal velkou chybou brankář Filip Nguyen. V dalším duelu zdolaly Teplice 2:1 Mladou Boleslav.



Jedinou velkou šanci opatrného prvního poločasu si ve 30. minutě vytvořila Plzeň. Beauguel nacentroval do pokutového území a Ba Louovu hlavičku zlikvidoval Nguyen.

Druhá půle dlouho pokračovala v podobném duchu jako ta úvodní. Domácí sice měli optickou převahu, ale Severočeši bezchybně bránili a nepouštěli soupeře ani do náznaků šancí. V 65. minutě Liberečtí zakončili ojedinělý brejk nepřesným pokusem střídajícího Mary.

Když už se bojovný duel blížil k bezbrankovému výsledku a prodloužení, Plzeňští z nenápadné akce udeřili. Dlouhý výkop brankáře Hrušky prodloužil Beauguel hlavou, vybíhající Nguyen promáchnul a Mihálik míč snadno dostal do sítě. Domácí hráč se dočkal prvního gólu v sezoně.

Západočeši tak Slovanu částečně oplatili dvě porážky v této prvoligové sezoně a vyhráli šestý soutěžní zápas po sobě. Do semifinále poháru prošli podruhé za sebou.

Góly

Domácí: 87. Mihálik

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hruška – Limberský (82. Mihálik), Brabec (C), Kaša, Havel – Šulc (58. Čermák), Kalvach, Bucha (67. Káčer) – Falta, Beauguel, Ba Loua

Hosté: Nguyen – Mikula (C), Jugas, Chaluš, Fukala – Cancola (58. Mara), Sadílek, Karafiát (89. Rabušic) – Nečas (58. Šulc), Rondić (69. Matoušek), Pešek (69. Koscelník)

Karty

Domácí: Brabec, Loua

Hosté: Cancola, Pešek, Mikula, Hoftych

Rozhodčí

Julínek – Podaný, Flimmel

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

hráno bez diváků

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 0:2. Domácí hráli v deseti a přišli o tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14. Moulis (Droenhlé), 65. Moulis

Hosté: 52. Takács

Sestavy

Domácí: Čtvrtečka – Hyčka, Gabriel, Knapík, Droenhlé – Kodad (86. Vachoušek), Jukl, Trubač (86. Ljevakovič), Moulis (C) (79. David Černý), Žitný (90. Mareček) – Vukadinovič (90. Kováč)

Hosté: Šeda – Řezník (75.Škoda), Křapka, Takács (C), Preisler – Dancák – Malínský (46. Budínský), Skalák (46. Ladra), Mašek (46. Matějovský), Zmrhal – Drchal (75. Douděra).

Karty

Hosté: Řezník, Dancák

Rozhodčí

Ondřej Lerch – Kamil Hájek, Lukáš Matoušek

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Fotbalisté Teplic zvítězili nad Mladou Boleslaví 2:1 a zajistili si postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Obě branky Severočechů vstřelil v den svých 30. narozenin Pavel Moulis, tu rozhodující dal po hodině hry z penalty. Hosté se prosadili také jen z pokutového kopu zásluhou Ladislava Takácse.

Tepličtí svěřenci trenéra Radima Kučery museli v minulých dnech vstřebat ligový debakl 2:7 na Spartě, přesto vstoupili do utkání aktivněji. V deváté minutě se po přihrávce Moulise ocitl v dobré šanci Žitný, brankář Šeda však jeho střelu ztlumil.

Ve 14. minutě se už Severočeši dočkali. Na centr Droenhleho z levé strany si naběhl Moulis a pohotovou ranou otevřel skóre. Boleslav sice v první půli nevyslala jedinou střelu na bránu, přesto mohla záhy vyrovnat. Po chybě brankáře Čtvrtečky měl šanci Drchal, jenže jeho snahu zastavil ofsajd. Do poločasu ještě mohl po dalším úniku zvýšit náskok Vukadinovič, Šedu ale nepřekonal.

Hostující trenér Jarolím do druhé části poslal tři střídající záložníky a jeho tým rázem ožil. Při střele Zmrhala se ještě vytáhl Čtvrtečka, stejně jako se na druhé straně blýskl i Šeda proti šanci Moulise. V 51. minutě se už Boleslav mohla radovat. Po faulu Čtvrtečky na Drchala se postavil k pokutovému kopu Takács a i díky kurióznímu odskoku od drnu vyrovnal.

Rozhodnutí proto přišlo krátce po hodině hry, kdy hostující obránci faulovali po skrumáži před brankou Kodada a sudí Lerch nařídil pro změnu penaltu pro Teplické. Tu následně využil ke své druhé trefě v zápase oslavenec Moulis.

Domácí mohli svůj náskok následně ještě zvýraznit, ale Vukadinovičovu nadějnou příležitost zablokovala obrana a možnost Moulise dokonat hattrick zmařil pohotovým zákrokem Šeda. Na druhé straně pak neuspěl při hlavičce ani střídající Škoda.

Teplice porazily Mladou Boleslav podruhé za sebou a semifinále poháru si zahrají poprvé od sezony 2014/15. Další vzájemný duel čeká týmy už v neděli, kdy se na Stínadlech utkají v záchranářské souboji 26. ligového kola.

SESTŘIH: Sparta - Teplice 7:2. Totální demolice, Krejčí slavil hattrick!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Příbram 0:0. Remíza v boji o záchranu, Ladra nedal penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud