Jan Vacek
19. května 2022 • 13:40

Nechutnost! Fanoušci Sparty útočili na autobus se zaměstnanci, klub reaguje

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohru, a to mimořádně nechutnou, mělo středeční finále MOL Cupu mezi Slováckem a Spartou (3:1). Podle informací, které redakce iSport.cz získala z bezpečnostních složek, skupinka zhruba třiceti rozlícených fanoušků Letenských na zpáteční cestě násilně donutila klubový autobus, aby zastavil. Příznivci si mysleli, že v něm sedí hráči, mezi členy posádky ale byli kluboví zaměstnanci včetně žen… Naštěstí se nikomu nic nestalo.



Fotbalisté Sparty finále domácího poháru v Uherském Hradišti vůbec nezvládli. Propadli herně i výsledkově, porážka 1:3 se Slováckem byla zcela zaslouženým vyústěním dění na hrací ploše.

Někteří fanoušci pražského klubu ale další zklamání nevydýchali. Zhruba třicetičlenná skupinka podle informací iSport.cz na zpáteční cestě zaútočila na autobus v klubových barvách.

Co přesně se stalo?

Skupinka šesti až sedmi aut obklíčila autobus, za plného provozu na něj na dálnici nebezpečně najížděla a světelnými signály mu dávala najevo, aby zastavil. To se po krátké chvíli i stalo.

Agresoři se domnívali, že v autobuse sedí hráči a členové realizačního týmu. Právě na nich si hodlali vylít svojí zlost. Adam Hložek a spol. ovšem byli v jiném voze.

Příznivci totiž zastavili výpravu klubových zaměstnanců. Byly mezi nimi i ženy a není složité si představit, jak nepříjemný moment to pro ně byl. Uprostřed noci, kdesi na dálnici…

SESTŘIH: Slovácko - Sparta 3:1. Domácí získali premiérový pohár
Video se připravuje ...

Na nejhorší, tedy fyzické násilí, nakonec naštěstí nedošlo. Někteří členové posádky před nespokojené fanoušky předstoupili a rozjitřené emoce postupně uklidnili. Zůstalo jen u emotivní výměny názorů.

„Incident způsobený radikálními fanoušky na cestě z Uherského Hradiště byl za hranou toho, jak bychom měli řešit problémy. Fanoušci mohli zavinit dopravní nehodu při manévrech na dálnici, zároveň způsobili psychickou újmu zaměstnancům, kteří nemají s chodem A-týmu nic společného a do Uherského Hradiště jeli stejně jako naši příznivci fandit. Máme za sebou neúspěšnou sezonu, ale pronásledování klubových autobusů na dálnici a zastrašování není řešení a musíme se vůči tomu ostře vymezit,“ zaslala ke zjištěním Sportu stanovisko Sparta.

Druhý autobus s hráči, jenž standardně doprovázeli členové ochranky, se do Prahy dostal bez incidentu, který potkal výpravu zaměstnanců. Ti na tuhle cestu jen tak nezapomenou…

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Slovácko - Sparta: Kadlec nechtěl hrát kvůli psům u lajny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud