Jan Vacek
19. října 2022 • 18:20

Strach o zdraví sparťanů. Sudí Hocek faulům přihlížel, Priske byl smířlivý

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slunečné počasí, útulný domažlický stadionek obsypaný lidmi. Nebýt silvestrovské vložky hostujících fanoušků a série nevybíravých zákroků domácích, servírovala by se ve středu na Chodsku dokonalá reklama na MOL Cup. Sparta v relaxačním tempu přejela třetiligovou Jiskru s Davidem Limberským 6:1 a už může vzhlížet k neděli. „Tyhle zápasy nejsou nikdy jednoduché. Jsem proto spokojený s výhrou i nasazením hráčů,“ mnul si ruce trenér Brian Priske.



V prvním poločase mu navzdory příznivému vývoji skóre nemohlo být do skoku. Brian Priske od postranní čáry sledoval, jak domácí šmelcují sparťany, v bolestech na trávníku po záludných zákrocích skončili v krátkém časovém sledu Michal Sáček i Martin Minčev.

„Bohužel je to součást těchto zápasů, kdy hrajete proti menším týmům, které nemají takovou kvalitu. I proto se snaží hrát tvrdě. To se stává. Poradili jsme si s tím dobře,“ snažil se Priske volit smířlivý tón.

Kdyby při tom dal volný průchod zlosti, nikdo by se mu nemohl divit. Jiskra se s tím totiž opravdu nemazala. Je až záhadou, že Stefan Fedak a František Dvořák duel dohráli. Petr Hocek, mimochodem prvoligový arbitr, jejich až brutálním zákrokům se stoickým klidem přihlížel. Vytasil pouze jednu žlutou kartu.

„Mám dobrý pocit z toho, jak jsme to ustáli. Bohužel Forty dostal v závěru červenou kartu, na půl sekundy ztratil kontrolu a byl potrestán. V takovém utkání by měl zachovat klid,“ připomněl dánský kouč „last minute“ vyloučení Jana Fortelného po roztržce s Kryštofem Pavlíkem.

Letenští podle očekávání nastoupili ve značně okysličené sestavě. Úplné volno dostali z opor třeba Jan Kuchta, Asger Sörensen, Matěj Kovář či Lukáš Haraslín. Ze stabilní sestavy posledních duelů se na placu od první minuty objevili pouze Martin Vitík, David Pavelka a Kryštof Daněk.

„O derby samozřejmě víme, měli jsme ho v hlavě. Prioritou pro nás ale bylo tohle utkání. Poslali jsme na hřiště takovou kvalitu, abychom to zvládli,“ zdůraznil Priske.

Střelecky se činili zejména Tomáš Čvančara s Vitíkem, dvougóloví střelci. Další branky přidali Minčev s Jaroslavem Zeleným, Jan Mejdr se pro změnu činil třemi asistencemi.

Nutno podotknout, že míčů v domažlické síti mohlo skončit daleko víc. Jiskře ke vzdoru proti favoritovi nepomohl ani start Davida Limberského, jenž po vzoru zápasů v ČFL naskočil na pozici levého stopera.

Někdejší opora Viktorie čekala pouhých dvacet vteřin od výkopu, než z ochozů slyšela důvěrně známý pokřik. „Limberský, ty jsi hovado!“ ozývalo se hned z několika částí areálu.

Pro devětatřicetiletého veterána nic nového… Co však bylo nepoznané, to byl rychlostní rozdíl. Zatímco na prvoligové úrovni v tomto směru Limberský povětšinou stíhal, tentokrát nestačil. V prvním poločase se kolem něj jako nic přehnali Čvančara i Adam Karabec, po třetím gólu už domácí lídr vztekle gestikuloval směrem ke spoluhráčům v záložní formaci. Na paškál si po změně stran vzal i Hocka, když se dožadoval pokutového kopu. Už ale značně klidnější formou…

„Asi jsem trochu doufal v lepší výsledek, na druhou stranu kvalita obou týmů je hodně rozdílná. Někteří naši kluci si zkusili, jaký je top fotbal na české úrovni. Jsem rád, že jsme dali gól, to je dobré,“ pousmál se v rozhovoru pro iSport.cz.

Přes tři tisícovky fanoušků si nicméně navzdory porážce Jiskry sparťanskou návštěvu užily. „Pro Domažlicko to byl svátek,“ pokýval hlavou Limberský.

Spokojení tak vlastně mohou být všichni. I Pražané totiž mají to, co chtěli. Postup a nula zraněných.

Góly

Domácí: 22. Dvořák

Hosté: 8. Čvančara, 18. Čvančara, 28. Zelený, 32. Vitík, 50. Vitík, 73. Minčev

Sestavy

Domácí: Brych – Fedak (65. Sojka), Teršl (79. Brabec), Limberský, Rychnovský (46. Mlynařík) – Zajíček, Kuhajda (53. Vávra), Pavlík, Mužík (K), Došlý (46. Aubrecht) – Dvořák

Hosté: Vorel – Mejdr, Panák, Vitík (65. Kukučka), Zelený – Sáček, Pavelka (K) (46. Fortelný) – Daněk (46. Goljan), Karabec (65. Juliš), Minčev – Čvančara

Karty

Domácí: Fedak, Mužík, Zajíček, Došlý, Pavlík (č)

Rozhodčí

Hocek – Kubr, Vyhnanovský

Stadion

Domažlice

Návštěva

3 114 diváků

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud