3. května 2023 • 11:00

Finále, 400 psů, děla a vrtulníky? Snad raději test „S“ před nadstavbou

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu druhé jarní derby ze tří. Už dnes se ve finále MOL Cupu střetnou na Letné Sparta se Slavií a vzhledem k postavení obou týmů v ligové tabulce je jasné, že pohárové vyvrcholení lze vnímat i coby ostrý test před nadstavbovým derby. „Pokud má Sparta nějakou psychologickou výhodu, která plyne z toho, že derby v nadstavbě hraje doma, tak výhra ve finále MOL Cupu by tu výhodu ještě zvýraznila. Slavia podle mě potřebuje uspět víc,“ soudí redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jan Vacek v novém díle pořadu Podry & Vacíno. „Pro Trpišovského i klub by to bylo zklamání, protože Slavia jasně deklarovala, že jednu trofej v sezoně očekává,“ souhlasí i jeho kolega Jan Podroužek.



Finále MOL Cupu si v minulosti několikrát vysloužilo kritiku za přehnaná bezpečnostní opatření včetně přítomnosti psů. „Mám obavy, jak to bude vypadat i tentokrát,“ neskrývá Vacek. „Naženeš na jeden stadion fanoušky Sparty a Slavie, přičemž těch druhých tam bude víc, než je na Letné běžné při ligovém derby,“ upozorňuje Vacek a ironicky pokračuje: „Navíc tam potřebuješ těch 400 psů, děla, vrtulníky, ozbrojenou pěchotu, ponorky… Doufám a přeju si, ať se tady můžeme příště bavit jen o fotbale, ne o těch věcech kolem,“ uzavírá.

Ostrá debata se v novém díle Podryho & Vacína samozřejmě strhla i kolem penaltové divočiny v posledním ligovém kole v Liberci. „Hysterie v lize je abnormální, šílená. Je to tragédie, kterou si fotbal způsobil sám,“ říká Podroužek. „Spektrum toho, co je penalta, se po Liberci značně rozšířilo. Přitom tu množinu je potřeba spíš zúžit,“ dodává Vacek.

  • Co je soft penalta a mohl Kuchta souboj ustát?
  • Dochází Spartě před vrcholem sezony dech?
  • Douděrovo trapné simulování v Edenu
  • Baníkovský Tijani v TOP formě
  • Role Adámkové u VAR v Liberci
  • Zbrojovka se kymácí nad propastí
  • Proč prchali z Česka skauti Hoffenheimu?
  • Zaslouží si Pelta vězení?
  • Na koho se byli podívat skauti Benfiky?

Podívejte se na VIDEO

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud