6. prosince 2023 • 20:35

MOL Cup: Hradec - Slavia 0:2. Trápení až do prodloužení, rozhodl Wallem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
83
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie slaví postup do čtvrtfinále MOL Cupu po výhře v Hradci Králové 2:0 po prodloužení. Sešívaní se dlouho trápili a prosadit se dokázali až ve 109. minutě zásluhou Conrada Wallema. Vedení v úplném závěru navýšil gólem z brejku do prázdné branky Mick van Buren. Slavia je posledním čtvrtfinalistou domácího poháru.



Oba týmy o víkendu kvůli sněhové kalamitě v Česku a nezpůsobilému terénu nehrály ligový zápas. Zřejmě i proto slávisté nasadili velmi silnou základní sestavu, naopak v domácí zahajovací jedenáctce dostali šanci i někteří méně vytížení hráči v čele s brankářem Zadražilem. Na lavičku Pražanů se vrátil hlavní trenér Trpišovský, který kvůli zlomenině nosu před týdnem chyběl v utkání Evropské ligy v Tiraspolu.

Favorizovaní hosté měli před více než sedmi a půl tisícovkami diváků od začátku více ze hry. Vlčkovu ránu ve čtvrté minutě ale vyrazil Zadražil a vzápětí Jurečka křížnou střelou minul. Poté se neprosadil Bořil a na druhé straně neuspěl ani Hais.

Po změně stran si Pražané vypracovali ještě více šancí. Několikrát mohl rozhodnout Chytil, který v úvodu druhé půle trefil horní část břevna, v 74. minutě neproměnil únik a poté neotevřel skóre ani hlavičkou.

Favorit se prosadil až na začátku druhé části prodloužení. Na Ševčíkův centr z přímého kopu si naskočil Wallem a jeho hlavička prošla na rozbahněném malém vápně nejistému Zadražilovi pod tělem. Norský záložník dal čtvrtý soutěžní gól za Slavii. V závěru se vydal podpořit domácí nápor i Zadražil a střídající Van Buren po brejku do opuštěné branky definitivně rozhodl.

Slavia může dál snít o obhajobě trofeje. Už dříve si postup do jarního čtvrtfinále zajistily finalista minulé sezony Sparta, Plzeň, Jablonec, Zlín, Liberec a druholigové celky Dukla s Opavou. Los dalšího kola se uskuteční v pátek.

Góly

Domácí:

Hosté: 109. Wallem, 120+1. Buren

Sestavy

Domácí: Zadražil – Klíma, Čihák, Leibl (113. O. Ševčík) – Čmelík (77. Horák), Kodeš (C) (113. Čech), Kučera, Krejčí – Šašinka (77. Pudhorocký), Juliš (91. Dancák) – Hais (60. Koubek)

Hosté: Mandous – Vlček (100. Sinyan), Ogbu, Bořil – Douděra (106. Tomič), P. Ševčík (120+2. Hromada), Oscar, Wallem – Zafeiris (113. Tijani) – Jurečka (72. van Buren), Chytil (100. Tecl)

Karty

Domácí: Čmelík, Šašinka, Leibl, Čihák

Hosté: Zafeiris, Wallem, Trpišovský

Rozhodčí

Pechanec – Hrabovský, Mokursch

Stadion

Malšovická aréna, Hradec Králové

Návštěva

7 608 diváků

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
83

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud