17. ledna 2012 • 13:59

Sparta poprvé pod Hřebíkem: Porazila Střížkov za dozoru Chovance!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta má za sebou první přípravný zápas pod novým generálním sportovním manažerem Jaroslavem Hřebíkem. Na umělém hřišti na Strahově ho zvládla vítězně. Střížkovské Bohemians porazila po brankách Sionka a Zápotočného 2:1. A nad vším měl dozor Jozef Chovanec.



Po celý zápas stál u rohového praporku a bedlivě sledoval, jak si jeho někdejší svěřenci vedou. Bývalý GSM Sparty Jozef Chovanec si nenechal ujít první utkání letenského celku v tomto roce. A náležitě si jej na Strahově vychutnal.

Také neopomněl se pozdravit s bývalými spolupracovníky a hráči. Plácl si například s Leo Kweukem, který kolem něj procházel, když po vystřídání mířil do vyhřáté kabiny. Následně se objali a prohodili pár slov. Pak se jejich cesty zase rozešly…

Kweuke se v zápase s Bohemians Praha střelecky neprosadil, v závěru jej nahradil Martin Jirouš. Podle trenéra Martina Haška ale udělal další krok k tomu, aby se před jarní částí sezonou dostal do patřičné fyzické kondice.

Jozef Chovanec přihlížel prvnímu přípravnému utkání Sparty pod novým GSM Hřebíkemutkání
Jozef Chovanec přihlížel prvnímu přípravnému utkání Sparty pod novým GSM Hřebíkemutkání

„Nebudu prozrazovat, jaké měl fyzické testy. To je interní věc. Ale řeknu to takhle: měl by být připraven ještě lépe. Máme na to měsíc,“ řekl Hašek.

Ten byl jinak s prvním přípravným zápasem spokojen. Vyzkoušel si vysunutou defenzivní linii až na polovině soupeře a především – Sparta vyhrála. „Na umělé trávě kvalita hry poněkud utrpěla. Ale byl to první zápas, ty důležitější nás čekají na herním soustředění ve Španělsku,“ dodal Hašek.

Sparta Praha - Bohemians Praha (Střížkov) 2:1 (1:0)
Branky: 35. Sionko, 74. Zápotočný - 77. Macháček.
Sestava Sparty: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušbauer (61. Hušek), Holek - Sionko (61. Kadeřábek), Matějovský, Krejčí - Kweuke (61. Jirouš). Trenér: Hašek.

Sparta Praha - FK MAS Sezimovo Ústí 2:2 (0:1)
Branky: 48. Kerič, 82. Slepička - 31. Nešický, 86. Kavka.
Sestava Sparty: Kamenár - Jánoš, J. Brabec, E. Brabec, Hybš (54. Sýkora) - Mareš (60. Valenta), Folprecht, Abena, Mareš - Kerič (73. Juliš), Slepička. Trenér: Hašek.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud