25. února 2013 • 15:22

Řepka chtěl od Budějovic skoro milion, odchází s prázdnou, rozhodla komise

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tomáš Řepka a České Budějovice? Tohle pouto už je definitivně zpřetrháno. Devětatřicetiletý stoper se sice u arbitrážní komise domáhal dodržení smlouvy až do konce sezony, fotbalový tribunál dal ale zapravdu jihočeskému klubu. „Arbitrážní komise rozhodla, že smlouva byla ukončena k 31. prosinci 2012,“ potvrdil mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.



Tomáš Řepka chtěl zůstat hráčem Dynama až do konce této sezony. Klub s ním však na konci roku ukončil smlouvu, dnes už bývalý kouč Dynama Miroslav Soukup si jej v kádru pro ligu nepřál.

Ve hře bylo i šest měsíčních platů, přibližně tedy 900 tisíc korun. Z nich už stoper definitivně nic neuvidí. Arbitrážní komise potvrdila, že s ním klub řádně ukončil profesionální kontrakt.

Tomáš Řepka je sice stále registrovaným hráčem Dynama, na jihu s ním ale nepočítají a může zadarmo odejít.  „Ano, Tomášovi jsem dal slovo, že mu v odchodu bránit nijak nebudeme a zadarmo jej pustíme,“ potvrdil generální manažer klubu Jiří Kotrba.

Zájem o stopera projevila divizní Dobrovice. „Na jaro jsme se s Tomášem dohodli, ale podepsáno ještě nic není, takže definitivní tečku jsme ještě neudělali,“ řekl nedávno serveru isport.cz David Čáslava, sportovní manažer klubu, jenž čekal, jak dopadne arbitrážní řízení.

Teď už Řepkově cestě do divize nestojí prakticky nic v cestě. „Ale v tuto chvíli nás zatím nikdo nekontaktoval, o ničem nevím,“ informoval Jiří Kotrba, jenž musí hráčův transfer posvětit. Kdy se tak stane?

Tomáš Řepka v souboji s domácími fotbalisty
Tomáš Řepka v souboji s domácími fotbalisty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud