27. srpna 2020 • 17:20

Fenin má po dvou letech angažmá. Bude hrát I. A. třídu za Řeporyje

Autor: apr, krm
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil k největším talentům tuzemského fotbalu. Kariéra Martina Fenina ale nabrala po řadě eskapád strmě sestupnou tendenci. V 33 letech se přesto snaží vrátit do dobré formy. Nově bude působit v pražském klubu FK Řeporyje, což dnes potvrdil na tiskové konferenci. „Dostal jsem chuť do fotbalu, dvouletá pauza byla strašně dlouhá,“ uvedl Fenin. 



V české nejvyšší soutěži oblékal dres Teplic či Slavie. Své angažmá v bundesligovém Eintrachtu Frankfurt odšpuntoval Martinem Fenin hattrickem v prvním zápase, do nějž nastoupil - Hertu Berlín sestřelil 3:0. Gólově se prosadil i ve finále mistrovství světa hráčů do 20 let, v němž Česko podlehlo v roce 2007 Argentině.

Ještě v tu dobu mu fotbalová veřejnost ležela u nohou a předpovídala mu obrovskou budoucnost. Časem se to ale zvrtlo. Špatná životospráva, zejména pak alkohol, zapříčinila rychlý pád a Fenin musel místo atraktivních nabídek řešit problémy se sebou samým.

Co je s Feninem? V televizním pořadu nebyl ve formě
Video se připravuje ...

Nyní se pohaslý talent v 33 letech snaží vrátit k fotbalu alespoň na regionální úrovni. Během léta se spekulovalo o zájmu Hostivaře, ale třeba i Žižkova. Nakonec bude Fenin oblékat dres Řeporyjí, účastníka I. A. třídy.

Celek z pražské části, jejímž starostou je známý politik Pavel Novotný , si novou tvář v útoku pochvaluje. „Martina znám a vím, že je v pohodě,“ řekl Novotný při představení posily s bohatými zkušenostmi. Bývalý reprezentant v Řeporyjích navíc bydlí.

„Dostal jsem chuť do fotbalu, dvouletá pauza byla strašně dlouhá. Na větší ambice jsem ani neměl. S Pavlem jsme velcí kamarádi, můžu se tady rozehrát. Doufám, že sem lidi budou rádi chodit. Pro restart je to ideální, i když já už mám asi dvacátý pátý,“ prohlásil Fenin.

Novotný pak vtipkoval, že Řeporyje jsou jen začátek. „Smlovu na půl roku jsme podepsali kvůli EURO. O něj už se Martin popere z vyšší úrovně,“ smál se.

Martin Fenin bude hrát za Řeporyje
Martin Fenin bude hrát za Řeporyje

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud