Jonáš Bartoš
22. června 2021 • 18:50

Limberský a Domažlice: plní dávný slib, v Plzni mu tleskali na tréninku

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V plzeňské kabině vyklidil skřínku, odevzdal oblíbené číslo osm. Bez fotbalu ale David Limberský nezůstane dlouho. V pátek jej představily jako novou posilu třetiligové Domažlice. Legendární obránce se rovněž stihl rozloučit na prvním tréninku Viktorie po zahájení letní přípravy, kde poděkoval dlouholetým parťákům a užil si od nich potlesk.



Limberský absolvoval v pátek představovací tiskovou konferenci v Domažlicích. „Je to čest, že ho zde máme, jak pro nás funkcionáře, tak i pro hráče, že můžou s takovou fotbalovou ikonou hrát,“ prohlásil prezident Jiskry Domažlice Jaroslav Ticháček, když oficiálně přivítal hvězdou posilu.

37letý obránce v Plzni neprodloužil kontrakt a po sezoně, která se západočeskému klubu příliš nevyvedla, završil bohatou kariéru lemovanou pěti ligovými tituly, třemi účastmi v Lize mistrů a dvěma s reprezentací na mistrovství Evropy.

David Limberský už je hráčem třetiligových Domažlic, kde zvládl tiskovou konferenci i první trénink
David Limberský už je hráčem třetiligových Domažlic, kde zvládl tiskovou konferenci i první trénink

„Oddaloval jsem to, co to šlo, ale doba nastala, plním dávný slib, asi čtyři, pět let starý. Je to díky trenérovi, který je můj nejlepší kamarád. Ukončil jsem profi fotbal, ale nejdu sem pro srandu. Budu hrát nejvíc, co budu moct a snad to nebudu ostatním kazit,“ prohlásil zkušený hráč, který má na kontě přes 400 ligových startů.

S Domažlicemi už si zatrénoval, do zápasu zatím nešel, aby se dal stoprocentně dohromady po zranění, které možná uspíšilo jeho konec na nejvyšší fotbalové scéně. Hrát na úrovni třetí ligy bude pro blonďatého obránce zcela nová zkušenost.

„Několik zápasů Domažlic jsem viděl, rozhodně to není okresní přebor. Hraje se v tempu, jsou to mladí hráči ve třetí lize. Soutěž jsem nikdy nehrál, bude to něco nového. Ale snad tempu přivyknu a chtěl bych, aby hráči kolem mě šli ještě nahoru. Kádr na třetí ligu je tady hodně nadstandardní, ambice by měly být ty nejvyšší,“ prohlásil na uvítací tiskové konferenci, která na sociálních sítích vzbudila mezi domažlickými fanoušky velký zájem.

Limberský si zcela nezavřel dveře ani v plzeňské Viktorii, kde se podepsal pod největší klubové úspěchy. Navštívil první trénink po zahájení letní přípravy, tentokrát si už jen v civilu vychutnal potlesk bývalých spoluhráčů.

Až následné týdny, možná měsíce napoví, zda Limberský nastoupí do klubu v nové roli.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud