5. května 2011 • 23:52

V portugalském finále se utká Porto s Bragou

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

O triumf v Evropské lize si zahrají v portugalském finále fotbalisté Porta s Bragou. Porto si vzhledem k jasnému vítězství v prvním utkání mohlo dnes dovolit prohrát v odvetném semifinále 2:3 na hřišti Villarrealu, Braga postoupila díky domácí výhře 1:0 nad dalším portugalským mužstvem Benfikou. Finálový souboj se uskuteční 18. května v Dublinu.



Villarreal se pokusil Portu vrátit debakl 1:5 z minulého týdne a povedený vstup do utkání korunoval úvodní brankou v 17. minutě záložník Cani, který otevřel skóre i před týdnem v Portugalsku. Pět minut před přestávkou však vyrovnal po tečované střele Brazilec Hulk.

Hostům se povedl nástup do druhého poločasu a hned po třech minutách otočil vývoj zápasu nejlepší střelec Evropské ligy Radamel Falcao svou šestnáctou brankou v soutěži.

Pětadvacetiletý Kolumbijec se v historické střelecké tabulce osamostatnil před Jürgenem Klinsmannem, který dal během ročníku 1995/96 předcházejícího Poháru UEFA za Bayern Mnichov patnáct branek.

Villarrealu se však povedl závěr utkání a se svými diváky se rozloučil osmou výhrou v osmém domácím utkání Evropské ligy. V 75. minutě vyrovnal krajní bek Joan Capdevilla a za pět minut dal vítěznou branku z penalty italský kanonýr Giuseppe Rossi.

Porto přišlo o sérii čtrnácti soutěžních výher a prohrálo poprvé od 23. února, kdy nestačilo v Evropské lize na Sevillu. Také poprvé v této sezoně EL nezvítězilo na půdě soupeře.

Braga uhrála před týdnem proti Benfice solidní výsledek 1:2 a doma jí stačilo k postupu vítězství 1:0. K tomu domácí nasměroval už v 19. minutě hlavičkou z rohového kopu defenzivní záložník Custódio.

Domácí pak měli štěstí ve 40. minutě, protože argentinský útočník Javier Saviola trefil zblízka jen tyč. Po přestávce vzrostl tlak Benfiky, ale domácí i díky pozornému brankáři Arturovi odolali.

Braga v šestém domácích zápase v evropských pohárech za sebou nedostala gól a čisté konto drží už 540 minut.

Villarreal - FC Porto 3:2 (1:1)
Branky:
17. Cani, 75. Capdevila, 80. Rossi z pen. - 40. Hulk, 48. Falcao. Rozhodčí: Rocchi (It.). Diváci: 21.500. ŽK: Bruno Soriano, Mubarak - Falcao, Sapunaru, Rúben Micael, Otamendi. První zápas 1:5, postoupilo Porto.
Villarreal:
Diego López - Mario Gaspar, Musacchio, Bruno Soriano, Capdevila - Cani, Matilla (57. Mubarak), Santi Cazorla (57. Marchena) - Nilmar (67. Senna), Marco Ruben, Rossi. Trenér: Garrido.
Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Álvaro Pereira - Guarín, Fernando (61. Rúben Micael), Joao Moutinho (52. Souza) - Hulk, Falcao, Cristian Rodriguez (32. James Rodríguez). Trenér: Villas-Boas.

Sporting Braga - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Branka:
19. Custódio. Rozhodčí: Atkinson (Angl.). Diváci: 28.000. ŽK: Sílvio, Paulao, Artur - César Peixoto, Maxi Pereira, Fábio Coentrao, Luisao. První zápas 1:2, postoupila Braga.
Braga: Artur - Miguel Garcia, Paulao, Alberto Rodríguez, Sílvio - Custódio, Hugo Viana - Alan, Mossoró (80. Kaká), Lima (73. Leandro Salino) - Meyong (87. Hélder Barbosa). Trenér: Paciencia.
Benfica: Roberto - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fábio Coentrao - Gaitán, Javi García, Carlos Martins (81. Alan Kardec), César Peixoto (58. Jara) - Saviola (87. Felipe Menezes), Óscar Cardozo. Trenér: Jesus.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud