18. května 2011 • 22:38

A zase Falcao! Porto vyhrálo Evropskou ligu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si, že jste ředitel velké banky – a právě jste pustili do trezoru vyhlášeného lupiče. Že byste to nikdy neudělali, protože to není moudré? Vidíte, a fotbalisté Bragy se přesto právě takhle v portugalském finále Evropské ligy zachovali. Z triumfu se tudíž radovali fotbalisté FC Porto.



Šestnáct gólů ve třinácti startech. Ani tato úchvatná bilance v současném ročníku Evropské ligy fotbalisty Bragy dostatečně nevarovala. A tak je její nositel Falcao, útočník FC Porto, svým sedmnáctým zásahem připravil o senzační vítězství v druhé evropské klubové soutěži.

VIDEO: O jedinou branku utkání se postaral Falcao



Celé to začalo nenápadně. Fredy Guarín, pravý záložník Porta, postupoval kolem lajny směrem k soupeřově brance. Nikam nechvátal, vypadal, jako by nevěděl, co chce vlastně udělat. Najednou však míč zasekl a poslal do vápna nádherný centr.

Ideálně kopnutý balon přelétl nad hlavou Paulaa, bezmocného stopera Bragy, a přistál přesně na hlavě Falcaa. Kolumbijský kanonýr nabízenou příležitostí nepohrdl a trkl bílou kouli nekompromisně do sítě.


„Pro takového střelce to byla hračka,“ odtušil internacionál Radek  Bejbl ve studiu ČT.

Ani bývalý český reprezentant však dost dobře nechápal, jak mohl být Falcao ve vápně Bragy tam osamocen. Od Paulaa to byla hrubá chyba na úrovni okresního přeboru.

Bude si ji pamatovat do konce života.

Finále fotbalové Evropské ligy v Dublinu:

FC Porto - Sporting Braga 1:0 (1:0)

Branka: 44. Falcao. Rozhodčí: Velasco Carballo - Fernández, Guadamuro (všichni Šp.). ŽK: Sapunaru, Helton, Rolando - Hugo Viana, Sílvio, Garcia, Mossoró, Kaká. Diváci: 47.000.

Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, A. Pereira - Guarín (73. Belluschi), Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela (79. J. Rodríguez). Trenér: Villas-Boas.

Braga: Artur - Garcia, Paulao, A. Rodríguez (46. Kaká), Sílvio - Custódio, Hugo Viana (46. Mossoró), Vandinho - Alan, Lima (66. Meyong), César. Trenér: Domingos Paciencia.

Viana uniká bránícímu Guarinovi
Viana uniká bránícímu Guarinovi



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud