29. července 2011 • 14:00

Proč kritizují Kweukeho? Chybí mu kondice, řekl Hašek

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal tři góly Sarajevu, ale pořád má rezervy. Alespoň v očích trenérů Sparty. Léonard Kweuke podle nich musí přidat, co se kondiční stránky týče. "Vypadá, že od páté minuty nemůže. Je to specifický hráč," řekl Martin Hašek, první trenér Sparty.



Všichni se shodovali: Byl to jeho zápas. Léonard Kweuke vystřílel Spartě postup.

Jenže pak na tiskové konferenci manažer Jozef Chovanec řekl: "Očekáváme od něj ještě lepší výkony, určitě nebyl v top formě."

Navenek to může znít zmateně. Útočník vsítí hattrick, a přesto nepodal skvělý výkon? V čem tkví problém?

Podle prvního trenéra Martina Haška v kondici.

"Od páté desáté minuty vypadá, že už nemůže. Ale protože má obrovský rezervoár síly, tak ji vždycky v sobě v rozhodujícím okamžiku najde," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

To dokázal i proti Sarajevu. Vstřelil hattrick a pomohl Spartě k vysokému vítězství 5:0.

"Podal naprosto fantastický výkon. Zápas rozhodl sám agresivitou, silou a výborným zakončením," hlesl Jiří Plíšek, trenér soupeře.

Přesto Hašek upozorňuje na jednu věc.

"Byli bychom rádi, kdyby byl kondičně připraven líp," pronesl. "Léo je specifický hráč, navíc černé pleti, takže je velice těžké ho zvednout, aby se po této stránce zlepšil."

Prý je to běh na dlouhou trať. Ale vysoký forvard si ji přinejmenším úspěšně zkracuje. Včerejším hattrickem si získal hlavně letenské fanoušky, kteří v závěru zápasu skandovali: "Leo! Leo! Leo!"

Chovanec je trenér, Hašek asistent
Žádný generální sportovní manažer, ale trenér! Alespoň tak Sparta označila Jozefa Chovanec v oficiálním zápasu UEFA pro včerejším zápas se Sarajevem. A Martin Hašek jako první trenér? Kdepak v zápise je stejně jako Aleš Jindra a Jan Stejskal uveden jako asistent...
Jozef Chovanec je GSM? V oficiálním zápise UEFA nikoliv. Martin Hašek je uváděn jako asistent trenéra. Jozef Chovanec je GSM? V oficiálním zápise UEFA nikoliv. Martin Hašek je uváděn jako asistent trenéra.Foto spo

Leonard Kweuke slaví svou trefu na 1:0
Leonard Kweuke slaví svou trefu na 1:0

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud