24. srpna 2011 • 19:27

Proti Vasluii odehrajeme zápas, na který se bude vzpomínat, zní z Letné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta stojí před klíčovým zápasem podzimu a její postupové naděje jsou před odvetou čtvrtého předkola Evropské ligy proti FC Vaslui nízké, ale český vicemistr stále věří v postup. Ani dvoubranková ztráta z prvního utkání není podle prvního trenéra Martina Haška důvodem k poraženecké náladě.



Letenští jsou odhodláni odehrát zápas, na který se bude dlouho vzpomínat.
Hašek připomněl, že nejhorší možnou cestou by bylo zopakovat první zápas a výkon z Rumunska.

"Tam bylo špatně všechno, nejen výsledek. Pokud chceme naše naděje zvýšit, musíme změnit všechno," uvedl kouč, podle kterého receptem na úspěch může být pouze aktivní obrana a rychlý přechod do útoku. "Bez toho se za jejich obranu nedostaneme, oni dokážou bránit v deseti za míčem," připomněl Hašek zkušenost z prvního duelu.

Do hry už může znovu poslat Manuela Pamiče, připraven nastoupit je prý i nová posila Jiří Jarošík. Naopak trenér potvrdil neúčast gólmana Jaromíra Blažka.

"Jeho zranění je dlouhodobějšího rázu, ani na chvíli jsem neuvažoval, že by se stačil dát dohromady do odvety," uvedl Hašek na dnešní tiskové konferenci.

Dvoubrankový deficit je podle něj sice nepříjemný, ale srovnávat ho s ligovými zápasy nelze. "Pohárové zápasy jsou někdy hodně divoké, mají svoji atmosféru a stanou se v nich velké věci. Věřím, že to nás potká za velké podpory diváků ve čtvrtek večer. Důležité bude mít trpělivost při dobývání branky a udržet soupeře co nejdéle pod tlakem, i když v tomto počasí to nebude jednoduché," prohlásil Hašek.

V kabině prý vládne bojovná nálada. "Není to rozhodně legrace dohánět dvoubrankový náskok, ale všichni věříme, že takový zápas jako u nich se už nemůže zopakovat. Nemůžeme se dívat na soupeře, musíme se mu snažit vnutit svoji hru a co nejdříve vstřelit gól. Ideální by to bylo jako proti Sarajevu," připomněl sparťanský kapitán Marek Matějovský minulý pohárový duel na Letné, v němž domácí vedli v páté minutě o dva góly. Nakonec zvítězili 5:0.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud