15. prosince 2011 • 15:23

Slovan ztratil dvougólové vedení. Porazili jsme se sami, zlobil se Weiss

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krušně skončil fotbalový podzim pro kouče Vladimíra Weisse. Jako trenér Slovanu Bratislava se rozloučil s Evropskou ligou domácí prohrou 2:3 se Salcburkem, přičemž již v šesté minutě jeho tým vedl 2:0.



A jako kouč slovenské reprezentace se musí potýkat se sílícím tlakem po neúspěchu v kvalifikaci o EURO. A pres se v posledních dnech zvýšil poté, kdy vyšlo najevo, že Slovenský fotbalový svaz si již vyhlédl jeho nástupce, kterým by se měl stát kouč Plzně Pavel Vrba. „Chvíli jsem opět cítil radost z fotbalu,“ přiznal své pocity Weiss podle denníku Šport po prohře na tiskové konferenci v momentě, kdy bývalý sparťan Milan Lačný vstřelil již v šesté minutě druhou branku a Slovan Bratislava bleskově vedl 2:0.

Weiss věřil, že mužstvo slibný náskok udrží. Bohužel si Slovan nechal utkání proklouznout mezi prsty a nakonec na domácím hřišti prohrál 2:3. "Individuální chyby způsobily, že jsme prohrály. Jednoduše jsme se porazily úplně sami," zlobil se slovenskýc kouč.

Jeden z tvrdých soubojů utkání mezi Slovanem a Salzburgem Jeden z tvrdých soubojů utkání mezi Slovanem a SalzburgemFoto EPA

„Hráli jsme agresivně a aktivně a myslel jsem si, že se naplní má slova, že Salcburk dokážeme na domácím hřišti zdolat. Nevyšlo to. Ukázali jsme kvalitu, ale také to, kdo na co nemá,“ smutnil po zápase, jehož výsledek posunul do jarních bojů Salcburk na úkor bohatého Paris St. Germain.

Slovan skončil ve skupině F jen s jedním uhraným bodem na posledním místě.

„I když jsme prohráli, za výkon musím mužstvo pochválit. Nejméně v prvním poločase jsme hráli vynikající fotbal, získali jsme fantastické dvougólové vedení. Pak však přišel první inkasovaný gól z penalty po zbytečné ruce, druhý darovaný naším brankářem a třetí vlastní, čímž se završila naše smůla,“ zhodnotil Weiss, jenž po nepostupu na evropský šampionát s národním týmem čelí na Slovensku stále větší kritice.

47letému kouči kromě kvalifikačního krachu uškodily i vulgární urážky novináře i informace o jeho vysokém platu. Slovenský fotbalový svaz by se s Weissem údajně chtěl rozloučit již v následující zimě a na místo kouče národního týmu angažovat úspěšného Pavla Vrbu z Plzně. Jako o Weissově nástupci se spekuluje i o Jozefu Chovancovi, Františku Komňackém či Vítězslavu Lavičkovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud