24. února 2012 • 11:13

Ten, co popravil Čechy. Plzeň má dobrý tým, ocenil "lovec" Huntelaar

Autor: han, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Tak na tohohle borce nebudou v Plzni vzpomínat zrovna v dobrém. Nizozemský kanonýr Klaas Jan Huntelaar popravil Viktorii čtyřmi góly ve dvou zápasech a postaral se o její vyřazení v play off Evropské ligy. Dostál tak své přezdívce „lovec“. „Plzeň mě překvapila,“ řekl po zápase osmadvacetiletý snajpr.



Když vyšel z kabiny, ihned se na něj nabalil dav novinářů a televizních štábů. O hrdinu večera byl ve Veltins Areně obrovský zájem.

Aby ne, vždyť stanovil nový klubový rekord – v modrém dresu Schalke se trefil třináctkrát v sedmnácti zápasech a překonal tak dosavadní počin bývalého útočníka klubu Ebbe Sanda. Zaslouženě si tak užíval potlesk čtyřiapadesáti tisíc fanoušků.

„Nejdůležitější ale je, že jsme dokázali postoupit,“ zůstával skromný a odmítal chválu. Přitom by právem mohl mít nos nahoře. Nebýt jeho čtyř zásahů, potupené Schalke by nyní vstřebávalo šokující vyřazení od "bezejmenné" Plzně.  

Na nizozemském ostrostřelci byla vidět obrovská úleva. Po vyrovnání Rajtorala v závěru normální hrací doby bylo Schalke pod tlakem, obávalo se vyřazení. Nakonec však oslabenému soupeři uštědřilo dva vítězné zásahy. O oba se postaral Huntelaar, jak jinak.

„Plzeň hrála dobře. I v deseti chtěli hrát pořád fotbal a dařil se jim to velmi dobře,“ ocenil výkon českého mistra. „Jsem rád, že jsme tak těžkého soupeře vyřadili,“ pravil Huntelaar. Proti Plzni pálil za Schalke jedině on, postaral se o všechny čtyři góly ve dvou duelech.

On i celé Schalke mohou být spokojení. V Německu odvrátili ostudu a zůstávají ve hře o evropské pohárové vavříny.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud