Jonáš Bartoš
26. července 2012 • 23:20

Plzeň má nového Pilaře. Malakjan byl výbornej, chválí posilu Limberský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvyká si na nový jazyk, kulturu, prostředí i spoluhráče. Podle odvetného utkání 3.  předkola Evropské ligy to vypadá, že Edgar Malakjan si minimálně na plzeňském fotbalovém hřišti zvykl rychle. Proti Rustavi patřil zejména v prvním poločase k nejlepším mužům na trávníku a naznačil, že by mohl zaplnit díru po Václavu Pilařovi.



Jednadvacetiletý ofenzivní záložník přišel do Plzně v létě z Pjuniku Jerevan. V  Arménském klubu si ho Západočeši vyhlédli během duelů v loňském předkole Ligy mistrů.

"Edgar na nás během testů udělal výborný dojem. Ačkoliv ho samozřejmě v následujících dnech a týdnech čeká další adaptace na české prostředí, je velkým příslibem," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň neváhala a s arménským reprezentantem podepsala tříletou smlouvu. Trenér Vrba ho ihned začal stavět do základní jedenáctky. Úkol byl jasný - nahradit reprezentanta Václava Pilaře, který v létě odešel do Wolfsburgu.

Malakjan zatím adaptaci na český fotbal zvládá velmi dobře. V odvetě s Rustavi se  výrazně podílel na druhé brance Plzně, celý zápas hrál velmi aktivně a patřil k nejnebezpečnějším hráčům Plzně.

Vladimír Darida slaví branku v síti soupeřeFoto Pavel Mazáč (Sport)
Na levé straně spolupráce s Davidem Limberským fungovala výborně, většinu útočných akcí vedli viktoriáni právě tímto směrem. Malajkan se několikrát dočkal i potlesku zaplněných Štruncových sadů. Drzými průniky, pohybem i technickými finesami si rychle vydobyl přízeň publika.

"V Tbilisi byl lepší Fillo, dnes to bylo naopak. Hlavně v prvním poločase byl určitě nebezpečnější, ve spolupráci s Limberským se dokázal prosadit. Určitě hrozili víc než pravá strana," pochválil letní posilu plzeňský kouč Pavel Vrba.

Malakjan mohl výborný výkon korunovat gólem, ale jeho pokus v jasné příležitosti ze  73. minuty skončil na břevně. Když odcházel střídat za Řezníka, vyprovázel ho bouřlivý potlesk.

"Je výbornej, podobnej jako Pilka. Chce to ještě se trochu sehrát, on se naučí česky a půjde to. Myslím, že z něj bude plnohodnotný člen základní sestavy," věří reprezentační obránce Limberský.

"Budeme stejně silní, možná ještě silnější. Kluci zapadli dobře, uvidíme, jak jim to půjde v lize. Myslím, že to bude bez problémů," dodal autor druhého gólu Plzně Vladimír Darida.

Plzeň se na postup nenadřela, stačil úvod utkání
Plzeň se na postup nenadřela, stačil úvod utkání

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud