10. srpna 2012 • 00:45

Spartě chyběl pohyb a kvalita, hřímal Lavička. Z postupu mám smíšené pocity

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postup, ale to je všechno. Trenéra Sparty Vítězslava Lavičku zklamala předvedená hra. Po zápase s Admirou (2:2) se čílil zejména nad inkasovanými góly. "Byly laciné," řekl.



"Bezprostřední pocity po zápase jsou smíšené. Postoupili jsme, nicméně kvalita naší hry..." odmlčel se na chvilku letenský kouč. "Hráli jsme znovu pod naše možnosti a očekávání," doplnil.

Za největšího soupeře neoznačil Admiru Wacker, ale sebevědomí sparťanských fotbalistů. To šlo strmě dolů po první brance rakouského týmu. "Jedna chyba ho sfoukla a stála nás hodně sil vrátit se zpět do zápasu. Chyběl nám pohyb a kvalita na jednotlivých postech," uvedl Lavička.

Sebevědomí sparťanů se zvedlo až s rychlými góly Lea Kweukeho, který během tří minut zápas otočil, čtvrtou a pátou brankou v sezoně. "V současné době to vypadá, že nikdo jiný nedokáže dát gól," vystihl pocity fanoušků trenér Sparty.

Třetí gól ovšem Letenští nepřidali. Naopak inkasovali a postoupili do čtvrtého předkola po remíze 2:2. "Sebevědomí šlo zase dolů. Závěr už byl z naší strany křečovitý," mrzelo Lavičku.

Přitom plán Sparty zněl jasně: být aktivní v defenzivě a plynule přecházet do útoku. To se ale příliš nedařilo realizovat.

"Obrana nebyla dostatečně agresivní a kompaktní. Před prvním gólem jsme pozdě reagovali na odražený míč. Před tím druhým jsme si zase nepostavili zeď s dostatečným počtem hráčů. Je to taktická chyba, která nás stála lepší výsledek," pokračoval Lavička.

Současný kádr ale nezatracuje. Věří, že i přes nízký věk hráčů, dokáže odehrát kvalitní utkání. Problém je v psychice. Jak z toho ven? "Je to proces. Chceme si chyby analyzovat a poučit se. Kluci potřebují povzbudit, pro řadu z nich jsou tyto zápasy velkou zkušeností," dodal.

Soupeře pro 4. předkolo se fotbalisté Sparty dozvědí dnes. Los Evropské ligy začíná ve 13:30, sledovat ho budeme ONLINE.

Václava Kadlece brání Andreas Schrott
Václava Kadlece brání Andreas Schrott

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud