10. srpna 2012 • 15:07

Kouč Sparty Lavička o Feyenoordu: Nejtěžší z možných soupeřů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se utkají v play-off Evropské ligy s nizozemským Feyenoordem Rotterdam. První utkání se uskuteční na půdě soupeře na moderním stadionu De Kuip. „Z těch možných soupeřů nám los určil pravděpodobně nejtěžšího z nich,“ zhodnotil páteční los ve švýcarském Nyonu pro internetové stránky sparta.cz trenér Letenských Vítězslav Lavička.



„Je to tým, který vypadl z kvalifikace Ligy mistrů s Dynamem Kyjev. Feyenoord skončil druhý v nizozemské lize, takže je to jednoznačně mužstvo evropských parametrů. O postup budeme bojovat až do konce,“ prohlásil Lavička po losu.

„Podle prvních informací má velmi mladé mužstvo jako my. Předpokládám, že Feyenoord bude vycházet z tradičního ofenzivního nizozemského fotbalu,“ poznamenal kouč Sparty.

„Ale jsou to poznatky, které si musíme v následujících dnech ještě ověřit,“ pokračoval Lavička.

Feyenoord trénuje slavný nizozemský reprezentant Ronald Koeman, kterého si Vítězslav Lavička pamatuje ještě ze své hráčské kariéry.

„Byl to hráč s neskutečně tvrdou střelou a velká osobnost. Nastoupil proti nám v dresu Barcelony v nultém ročníku Ligy mistrů, tehdy jsem sice nehrál, ale moc dobře si jej pamatuji,“ vzpomínal Lavička.

Kweuke zachraňuje Spartu svými gólyFoto Pavel Mazáč (Sport)

Společně s Koemanem jsou v realizačním týmu i další nizozemští ex-reprezentanti, Giovanni van Bronckhorst a Andre Hoekstra.

„Musíme los přijmout jako realitu. Pozitiva vidím v tom, že na Letnou přijede velký evropský klub, což je plus pro i diváky,“ konstatoval trenér pražského týmu.

„Naši hráči budou konfrontováni proti kvalitnímu soupeři a můžou získávat další zkušenosti. Navíc si zahrajeme na krásném moderním stadionu,“ dodal Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud