23. srpna 2012 • 20:49

Pohárové drama v Liberci: Remízu s Dněprem vydřel penaltou v závěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český mistr se rval do poslední minuty. Fotbalisté Liberce remizovali v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy doma s Dněpropetrovskem 2:2 díky proměněné penaltě v samotném závěru zápasu.



Ukrajinský tým v sestavě s českými krajánky brankářem Laštůvkou a bekem Mazuchem na severu Čech dlouho dominoval a po gólech Konopljanky a Matheuse na přelomu poločasů vedl 2:0. Jenže v 62. minutě snížil Breznaník a v poslední minutě srovnal z penalty Vácha. Odveta je na programu za týden.

Dněpr pod Ještědem ukázal svoji sílu a především v individuálních činnostech měl navrch. Liberec hluboko bránit a spoléhal se výhradně na brejky. Jeden z nich mu málem vyšel už po necelých dvou minutách.

Breznaník krásně vysunul kolmicí nejlepšího střelce posledních zápasů Šurala, který postupoval sám na branku, jenže nebyl dostatečně rychlý a vracející se obránci mu znemožnili zakončení.

To byla na dlouhé minuty jediná nebezpečná akce českého šampiona.

Dněpr pod vedením španělského kouče Ramose, který trénoval i Real Madrid a se Sevillou dvakrát vyhrál Pohár UEFA, hrál s množstvím krátkých přihrávek a vysoko vysunutým presinkem.

Slovan tak byl pod tlakem a často se osvobozoval ze sevření jen za cenu dlouhých odkopů.

Zpočátku ještě Severočeši dokázali hrozící gólovou pohromu zažehnat.

V sedmnácté minutě zasáhl proti hlavičce Bičík, pak skočil do Konopljankovy střely obětavý Kelič. V 37. minutě Matheus kličkou obešel Bičíka, do prázdné branky se ale postavil Kelič a Brazilec trefil z úhlu jen tyč.

Ve 43. minutě už Dněpr, který v samostatné ukrajinské lize nikdy neskočil lépe než druhý, udeřil. Po liberecké ztrátě ve středu hřiště se dostal do brejku Konopljanka a chytrým obloučkem přes Bičíka naznačil, proč je jednou z největších ukrajinských nadějí.

Liberecký hrdina. Záložník Vácha proměnil v závěru utkání s Dněpropetrovskem penaltu a ustanovil konečné skóre 2:2Foto Michal Beránek (sport)
Hosté si přichystali své údery na přelom poločasů.

Ještě než se stačil Slovan pokusit o nápor, uzemnil ho ve 49. minutě střelou na zadní tyč Matheus.

Liberec vypadal zlomeně, v 62. minutě se ale vrátil do hry.

Breznaník, jeden z mála domácích hráčů, který dovedl hostům konkurovat při individuálních akcích, vystřelil zpoza vápna přesně k tyči.

Českého mistra snižující trefa nabudila a za chvíli mohl srovnat střídající Hadaščok. Laštůvka však proti němu vytáhl vynikající zákrok.

Na opačné straně se blýskl Bičík, když dobře zmenšil úhel Olijnikovi. Slovan se pokusil o závěrečnou zteč a za bojovnost byl nakonec odměněn. Mazuch fauloval Hadaščoka a Vácha z penalty vykřesal Liberci naději pro odvetu.

Breznaník snižuje na 1:2. Slaví s Váchou - ten přidá vyrovnávací gól na konečných 2:2
Breznaník snižuje na 1:2. Slaví s Váchou - ten přidá vyrovnávací gól na konečných 2:2

Úvodní zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Dněpr Dněpropetrovsk 2:2 (0:1)
Branky: 62. Breznaník, 90. Vácha z pen. - 43. Konopljanka, 49. Matheus. Rozhodčí: Van Boekel - Boonman, Van den Ven (všichni Niz.). ŽK: Hadaščok, Janů - Mazuch. Diváci: 4226.
Liberec: Bičík - Ljulka, Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír (60. Hadaščok), Vácha, Janů (83. Morozenko), Bosančič (46. Souza), Breznaník - Šural. Trenér: Šilhavý.
Dněpropetrovsk: Laštůvka - Mandzjuk, Mazuch, Čeberjačko, Strinič - Alijev (73. Odibe), Giuliano, Rotaň, Konopljanka (65. Olijnik) - Zozulja, Matheus. Trenér: Ramos.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud