24. srpna 2012 • 09:08

Měli jsme to udržet, litoval Laštůvka ztráty dvougólového vedení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodinu si téměř nesáhl na míč a chvílemi se protahoval, aby neztuhl. Nakonec ale český brankář Dněpropetrovsku Jan Laštůvka v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy na hřišti Liberce dvakrát inkasoval a musel se se svými spoluhráči spokojit s remízou 2:2. Po zápase proto reprezentační gólman neskrýval rozladění z toho, že jeho celek neudržel slibné dvoubrankové vedení.



"Ztratili jsme zápas. První poločas Liberec neměl absolutně nic a mohlo to být 2:0 nebo 3:0. Nakonec takovýhle zápas skončí 2:2 a ještě se strachujeme ke konci. Nikomu není moc do řeči, měli jsme to udržet," řekl novinářům po čtvrtečním utkání Laštůvka.

Když Dněpr ve 49. minutě zvýšil na 2:0, zdálo se, že s přehledem kontroluje průběh. Místo toho ale polevil.

"Možná jsme hráli zbytečně dopředu. Měli jsme si počkat a chytit Liberec na nějakém brejku. Tím bychom rozhodli zápas. Možná jsme si mysleli, že se nám nic nemůže stát, a tvrdě jsme na to doplatili," zlobil se Laštůvka.

S inkasovanými góly nemohl moc dělat. Nejprve ho přesnou střelou k tyči pokořil Breznaník, v poslední minutě pak z penalty po faulu druhého Čecha v dresu Dněpru Mazucha srovnal Vácha.

"Věděli jsme, že Breznaník má dobrou střelu. Možná to ještě trošku líznul Mazuch a trošku to zaplavalo," podotkl Laštůvka. "Penalta to samé. Máme aut, ztratíme balon a hned je z toho penalta. Zbytečná ztráta a Liberec nás potrestal," pokračoval.

Spoluhráči prý faulujícímu Mazuchovi nic nevyčítali. "To se stane, navíc to nebyla chyba Ondry. Liberec nás vyšachoval, odrazil se k nim balon. Ondrovi není co vyčítat. My jsme ten zápas měli rozhodnout dříve, ne si to takhle zbytečně zkomplikovat," řekl Laštůvka.

Prý už před zápasem očekával, že se bude rozhodovat až v odvetě. "Nikdo od nás nepřemýšlel tak, že je Liberec lehký soupeř. I když měli hodně zraněných, svoji kvalitu mají, stali se mistry. Já věděl, že to nebude jednoduché," uvedl Laštůvka.

"Zbytečně jsme si to zkomplikovali, ale musíme jít dál. Hlavně, že jsme neprohráli. Teď se musíme soustředit na neděli na ligu a pak na odvetu. Dostat se do základní skupiny je náš hlavní cíl," dodal Laštůvka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud