Michal Petrák
30. srpna 2012 • 17:00

Premiéra pro Plzeň: Poprvé prohrála první půli. Odvetu musí vyhrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - LOKEREN ONLINE 20:15 | Ještě nikdy v takové situaci nebyli. Viktoria Plzeň v posledních třech ročnících v předkolech evropských pohárů ani jednou neprohrála první zápas. Až teď. Domácí odveta play-off Evropské ligy proti Sportingu Lokeren může být pro Viktorii zrádná právě proto, že bude muset dotahovat náskok soupeře z prvního zápasu.



„Je pravda, že se v té situaci ocitáme poprvé. Vždycky jsme si vezli náskok, teď je to pro nás něco nového,“ připouští levý bek David Limberský, který je jedním z adeptů na přesun do středu obrany, kde je potřeba nahradit Františka Ševinského. Ten byl v prvním utkání vyloučen a nastoupit nesmí.

Viktoria se však bude muset soustředit především na útočení – zatímco dříve si z prvních utkání vozila náskok (pouze s Besiktasem v roce 2010 ve 3. předkole Evropské ligy remizovala 1:1), tentokrát musí dohánět, co v Bruselu ztratila.

„Jsme v situaci, kdy musíme dát gól. Musíme hrát ještě útočněji než v Bruselu, na druhou stranu, možná bude stačit, když budeme důraznější ve velkém vápně,“ odkazuje Pavel Vrba na počet zahozených šancí plzeňských v prvním zápase.

„Papírově to pro nás je nové, ale i kdyby zápas v Belgii skončil 1:1, těžko bychom hráli na 0:0. Věřím, že jsme schopni předvést takový výkon, který nám bude stačit k postupu,“ tvrdí za mužstvo odhodlaně kapitán Pavel Horváth.

Pro Plzeň bude každopádně zrádnou novinkou to, že na 0:0 může hrát soupeř. Lokerenu by takový výsledek stačil k postupu – a už v prvním zápase belgický tým ukázal, že rychlé brejky jsou jeho parádní disciplínou. Stejně jako standardní situace, které z nich můžou pramenit.

„Ze tří šancí nám dali dva góly, oba ze standardních situací. I na ně si musíme dát velký pozor. Lokeren z ní byl úspěšný i v posledním ligovém zápase. A také musíme uhlídat jejich klíčové hráče, ofenzivní čtveřici Harbaoui, De Ceulaer, Patosi a Leko,“ upozorňuje Vrba.

Jak se Plzeň s novou situací popere? „My tu výzvu přijímáme, jsme rádi, že bude plný stadion, a věříme, že budeme hrát útočný fotbal. Na 1:0 hrát nebudeme, to ani neumíme. Půjdeme si to s nimi rozdat, budeme doufat, že nezalezou,“ slibuje Limberský.

PLZEŇ V PŘEDKOLECH:

2010/2011 3. předkolo EL Besiktas 1:1d 0:3v
2011/2012 2. předkolo LM Pjunik Jerevan 4:0v 5:1d
  3. předkolo LM Rosenborg
1:0v 3:2d
  play-off LM FC Kodaň 3:1v 2:1d
2012/2013 2. předkolo EL Rustavi 3:1v 2:0d
  3.předkolo EL Ruch Chorzów 2:0v 5:0d
  play-off EL Lokeren 1:2v ?:?d
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud