Pavel Janega
5. října 2012 • 08:15

Sparťan Kadlec: Porazit Bilbao 3:1? Mě to nepřekvapilo

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Výhru Sparty očekával málokdo. I sázkové kanceláře svými kurzy favorizovaly Athletic Bilbao. Letenští se však prognózám vzepřeli a "papírově silnější" celek smetli 3:1. "Někoho to možná překvapilo, ale ne mě," říkal po zápase útočník Václav Kadlec. 



"Že jsme silní, jsme ukázali už proti Feyenoordu. Pouze poslední výsledky nebyly ideální. Ale věděli jsme, že když přistoupíme k zápasu naplno a odevzdáme na hřišti maximum, tak by to mohlo vyjít. Takže překvapený nejsem," podotkl Kadlec.

Porazit španělský tým, to je báječný pocit, ne?
"Je to super, jsme strašně rádi. Ukázali jsme, že hrát se dá s každým. Ale nesmíme to přeceňovat. I když je Bilbao finalista minulého ročníku Evropské ligy, tuhle sezonu nemá extra výsledky."

Čím to, že se Sparta po mizerných výkonech dokázala takhle zvednout?
"To kdybychom věděli, tak budeme vyhrávat každý zápas. Sparta je silná, akorát na každý tým občas padne výsledková krize. Doufáme a věříme, že je to za námi."

Je přístup k zápasu hlavním důvodem úspěchu?
"Souhlas. Každý k utkání přistoupil skvěle, všichni jezdili. Od toho jsme se odrazili a vylezly z toho individuální výkony. Hodně hráčů zahrálo dobře."

Včetně Bekima Balaje, který důstojně zastoupil Lea Kweukeho.
"Musím před Bekimem smeknout. Měl to hodně těžké, protože hrál po delší době. Ale odevzdal dobrý výkon, vstřelil gól a pracoval celých devadesát minut."

Cítíte se na postup ze skupiny?
"To je daleko, čekají nás ještě čtyři zápasy. Na druhé straně, proč by se to nemohlo povést? Pokud přistoupíme ke každému utkání jako proti Bilbau, je to reálné."

Gólman Sparty Tomáš Vaclík se snažil seč mohl, ale čisté konto v zápase Evropské ligy proti Bilbau neudržel. I tak ale Letenští vyhráli 3:1
Gólman Sparty Tomáš Vaclík se snažil seč mohl, ale čisté konto v zápase Evropské ligy proti Bilbau neudržel. I tak ale Letenští vyhráli 3:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud