24. října 2012 • 17:16

Šmona: sluníčko, 28 °C. Praha: zataženo, 8 °C. Sparta sází i na počasí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slunečný Izrael vs. do zimy potápějící se Praha. Jednou ze zbraní fotbalové Sparty ve čtvrtečním duelu Evropské ligy bude rozdíl v počasí. Trenér Vítězslav Lavička si tuto výhodu uvědomuje a chce ji využít ve svůj prospěch. "Doufáme, že nečitelného soupeře ze Šmony porazíme," řekl na tiskové konferenci.



Zatímco meteorologové v Česku varují před blížícími se mrazy, v Izraeli se můžete koupat v moři. Počasí, ve kterém musí hrát Sparta se Šmonou, je hodně rozdílné. A letenskému celku hraje do karet.

"Je to výhoda," uznává trenér Vítězslav Lavička. "A byli bychom rádi, kdybychom ji využili. Rozdíl v aktuálním počasí je přeci jen poměrně vysoký."

A tak si do kolonky "výhody domácího prostředí" zařadil pro čtvrteční zápas právě i počasí. "Doma vždycky chceme uspět a jinak tomu nebude ve čtvrtek, byť hrajeme s týmem, který není tak dobře čitelný jako Bilbao nebo Lyon," řekl.

Že by ale podnebí mělo na duel Evropské ligy zásadní vliv, to naopak odmítá kapitán Marek Matějovský.

"Opravdu nevím, jaké bude počasí, to není otázka pro mě," smál se. "Ale neočekávám zimu, která by Izraelce překvapila. V zápase tohle nebude rozhodující," uvedl.

Zároveň si nechce připravovat alibi pro zápas v Izraeli, kde se karty otočí. Sparta si ve Šmoně během dvou dnů bude muset zvyknout na obrovské vedro a především dusno.

"Určitě se pak nebudeme na velké teplo vymlouvat, to ne," odmítl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud