25. října 2012 • 09:58

I Hapoel má svého Horviho: Badier (38) po smrti otce skončil, pak zas začal

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Zatímco hru fotbalistů Plzně diriguje sedmatřicetiletý Pavel Horváth, v Hapoelu Tel Aviv, kterému se Viktoria dnes postaví ve 3. kole Evropské ligy, sází na ještě o rok staršího borce. Kapitán Walid Badier patří stejně jako „Horvi“ ke klíčovým mužům sestavy a pokud nastoupí ve všech zbývajících zápasech skupiny (tedy i proti Plzni), vyšvihne se společně s Walterem Zengou na třetí místo v počtu startů v Poháru UEFA a Evropské lize.



Osmatřicetiletý stoper odkopal přes sedmdesát zápasů za reprezentaci, fanoušci jej byli zvyklí vídat uprostřed záložní řady. Jenže s přibývajícími roky se posunul na stopera, kde hraje od svého návratu do Hapoelu před sedmi lety.

„Tým potřebuje někoho, kdo ho bude zezadu dirigovat,“ pochvaloval si tento krok bývalý trenér Eli Gutman. I ve svém věku stále odvádí Badier v červeném dresu Hapoelu kvalitní práci.

„Walid je profesionál každým coulem. Vůbec mě tedy nepřekvapuje, že má takhle dlouhou kariéru,“ řekl k němu i Avram Grant, jehož si určitě pamatujete z lavičky Chelsea.

Nejvíce startů v Poháru UEFA/Evropské lize
96 - Giuseppe Bergomi (Inter Milán)
90 - Frank Rost (Brémy, Schalke, Hamburk)
69 - Walter Zenga (Inter Milán)
66 - Enzo Scifo (Anderlecht, Inter Milán, Bordeaux, Auxerre, Torino Calcio, Monaco)
65 - Walid Badier
64 - Mladen Petrič (Grasshoppers, Basilej, Borussia Dortmund, Hamburk)

Přitom to dlouho vypadalo, že Badier s vrcholovým fotbalem definitivně skončil. Když mu v roce 1997 zemřel otec, ukončil kariéru. „Nakonec jsem se ale rozhodl pokračovat, za mého otce i za mě,“ pravil později k návratu.

Jeho start a tudíž i historický zápis v počtu startů je ale v ohrožení. Badier ve středu nedorazil na tiskovou konferenci, což je celkem pravidelně výsada kapitána.

Místo něj přišel společně s trenérem Ygal Antebi, mimochodem rovněž osmatřicetiletý borec.

Kouč Josef Abuksis prý zvažuje, koho z nich pošle do základní sestavy. Pokud nakonec ukáže na Badiera, dotáhne se v tabulce na čtvrtého Enza Scifa.

Dojde ale vůbec na souboj lídrů Horváth - Badier?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud