20. prosince 2012 • 20:55

Sionko tuší, že Sparta potrápí Chelsea: Věřím, že Čech gól dostane

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karty jsou rozdané. Londýnská Chelsea, poslední vítěz Ligy mistrů, je v bitvě se Spartou v Evropské lize jasným favoritem. To ale neznamená, že by Letenští neměli myslet na úspěch. „Šance je vždycky. Nám před lety taky nikdo moc nevěřil a my jsme uhráli solidní výsledky. Věřím, že Sparta Čechovi gól dá a potrápí Chelsea,“ tvrdí Libor Sionko, někdejší opora Sparty, který si v rudém dresu proti londýnskému celku v poháru zahrál.



„Určitě to nevidím beznadějně. Chelsea už teď nemá takovou sílu, jako před dvěma, třemi roky. Teď se herně malinko hledá, takže věřím, že souboj nebude jednoznačný. Rozhodnuto po prvním zápase nebude,“ říká přesvědčivě Sionko a naznačuje, že má tým Vítězslava Lavičky naději uspět.

Sionko při zápase na půdě Chelsea nastoupil v netradiční pozici. Byl totiž jediným útočníkem Sparty, která na Stamford Bridge uhrála bezbrankovou remízu. „Bylo to hodně specifický zápas. Hrál jsem na hrotu a hlídal mě Terry,“ usmívá se při vzpomínkách.

Duel bude mít pro fanoušky speciální nádech i kvůli tomu, že v brance Chelsea září někdejší opora Sparty Petr Čech. „Vždycky je zvláštní, když nastoupí nějaký český hráč proti svému bývalému klubu. Bude to mít náboj a já věřím, že od Sparty nějaký gól dostane,“ prorokuje Sionko.

Sparta podle něj v Evropské lize dokázala, že umí proti silným soupeřům zabrat a potrápit je. Vždyť doma vyhrála nad španělským Bilbaem a remizovala s francouzským Lyonem. „Proto čekám, že se vytáhne a mile překvapí,“ říká někdejší sparťanský rychlík.

Chelsea navíc po nástupu manažera Rafaela Beníteze neprožívá ideální období. Fanoušci na kouče pískají a bučí, tým střídá dobré výkony s horšími.

„Sám jsem zažil, když fanoušci pískají na vlastního hráče a není to nic příjemného. Takovému fotbalistovi se mohou začít třást kolena," vykládá Sionko.

"Pro trenéra je to taky složité, ale ten jen uděluje pokyny. Má to jednodušší. Ale budeme věřit, že si při zápasech se Spartou na manažera fandové taky zabučí,“ neskrývá Sionko, že přeje Letenským úspěch.

Bývalý reprezentant dobře ví, že pro všechny hráče i fanoušky Sparty budou duely proti Chelsea svátkem.

„Určitě na Letné nebudu chybět, ale jestli se vydám do Anglie, to nevím. Kdyby se sešla parta kamarádů, tak bych se třeba vydal i tam. Ale na to je brzy, losovalo se teprve před chvíli,“ prohlásil Sionko.

Libor Sionko se před zápasem Sparty s Hradcem Králové rozloučil s letenským klubem, stále je ale fandou Sparty
Libor Sionko se před zápasem Sparty s Hradcem Králové rozloučil s letenským klubem, stále je ale fandou Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud