13. února 2013 • 20:21

VIDEO: Čech dřel naplno. Gólmana Chelsea nezastaví ani zlomený malíček

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

DNES 19:00 | Že přijel opravdový velkoklub, je znát na každém kroku. Narvané tiskové středisko Sparty, zvídavé otázky desítek novinářů. A také napjatě sledovaný trénink, na kterém se objevily všechny hvězdy slavné Chelsea. Bez úlev se na Letné připravoval také Petr Čech, který do čtvrtečního duelu Evropské ligy proti Spartě nastoupí i přes nedávnou zlomeninu malíčku.



„Můj prst? V pořádku. Zabránit tomu, abych šel proti Spartě do brány, může jen trenér,“ mrkl během předzápasové tiskové konference na vedle sedícího kouče Rafaela Beníteze. Když ale na žádost novináře ukázal prst, vybral si ten pravý, zdravý. Zatejpovaný malíček na levačce nechal pod stolem.

Po skončení tiskovky nasadil na hlavu helmu a bez nejmenších úlev sebou švihal o zem na večerní přípravě. „Evropská liga je sice jiná soutěž než Liga mistrů, ale také důležitá. Každý hráč jde zatím, aby utkání vyhrál. Bereme to úplně stejně – uděláme pro úspěch maximum,“ ujistil Čech.

Tisková konference Chelsea před utkáním se Spartou
Video se připravuje ...

Chelsea pro novináře otevřela prvních patnáct minut tréninku. Přítomní byli angličtí i čeští žurnalisté, blesky fotoaparátů i kamery svištěly naplno. Na letenském trávníku pobíhaly všechny opory londýnského klubu. Fernando Torres, Eden Hazard, matadoři Frank Lampard či John Terry.

Hráči si na zmenšeném prostoru střihli fotbálek, míč směl létat na jeden, maximálně dva doteky. Mimo se připravovali brankáři v čele s Petrem Čechem. Jednička národního týmu lapala míče bez jakýchkoliv úlev. Zlomený malíček levé ruky jedničce „blues“ nezabrání v tom, aby ve čtvrtek večer nastoupila.

„Hrát proti Spartě je zvláštní situace. Je to dlouhá doba, kdy jsem tady působil. Často tady nastupuji s národním týmem, prostředí znám velice dobře. Ale je pravda, že naposledy jsem zde jako host hrál ještě s Blšany (před jedenácti lety). Tenkrát jsem tady prohrál, věřím, že se to nebude opakovat,“ uvedl jednatřicetiletý gólman.

Trenér Benítez může využít všechny hráče, přicestoval i nedávno zraněný stoper John Terry. „Ano, stejně jako ostatní je připraven nastoupit,“ ujistil Benítez.

Chybí mu pouze útočník Demba Ba, který v Evropské lize už hrál za Newcastle, proto jej v Chelsea pro tuto soutěž nemohou využít.

Utkání Sparty s Chelsea začíná ve čtvrtek ve 19:00, sledovat jej můžete na iSport.cz ONLINE.

Kouč Chelsea Rafael Benítez se radí se svým asistentem během tréninku na Spartě
Kouč Chelsea Rafael Benítez se radí se svým asistentem během tréninku na Spartě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud