14. února 2013 • 15:10

Limberský hodnotí Neapol: Největší zbraně? Cavani s Hamšíkem!

Autor: spo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

NEAPOL - PLZEŇ 19:00 ONLINE | Plzeň čeká večer pořádná šichta. Narazí na druhý celek italské ligy, navíc ve velké formě. "Největší předností Neapole je rychlá kombinace. Má ji dobře zvládnutou celé mužstvo. Ale co si budeme namlouvat: hra stojí a padá hlavně s dvojicí Hamšík-Cavani," hodnotí sílu protivníka západočeský obránce David Limberský.



Edinson Cavani

Edinson Cavani Edinson CavaniFoto Michal Beránek (Sport)
25 let, útočník (v sezoně 28 zápasů/27 gólů), Uruguayec

ČÍM JE ZAJÍMAVÝ: Gólové monstrum! Jaké? Manchester City prý nabízí za jeho letní přestup 1,2 miliardy korun...

DAVID LIMBERSKÝ: Pro mě je to druhý Falcao. Je naprosto výborný v šestnáctce. Má instinkt zabijáka. Sice moc neběhá, ale ve vápně je jeden z nejlepších útočníků na světě. Jeden hráč ho sám těžko ubrání, proto bude důležité, jak se budeme vzájemně zajišťovat. A to nejen v případě Cavaniho. Proto se musíme po ztrátě míče všichni co nejrychleji vracet dozadu.

Marek Hamšík

Marek Hamšík při utkání proti Catanii Marek Hamšík při utkání proti CataniiFoto Michal Beránek (Sport)
25 let, záložník (29/9), Slovák

ČÍM JE ZAJÍMAVÝ: Slovenský Pavel Nedvěd. Však se ho také skutečný Pavel Nedvěd už několik let snaží zlanařit do Juventusu. Neapol ale o tom nechce slyšet.

DAVID LIMBERSKÝ: Měl jsem možnost si proti němu zahrát na podzim v přípravném zápase reprezentace se Slovenskem. Tam jsme Slováky v čele s Markem rozebrali jako lego… Ale jinak je to samozřejmě výborný fotbalista a klíčový hráč Neapole. Celá hra směrem dopředu stojí hlavně na něm a na Cavanim. Stačí se podívat na to, kolik oba nasázeli gólů. Tahle dvojice čaruje.

Morgan De Sanctis

35 let, brankář (26/0), Ital

ČÍM JE ZAJÍMAVÝ: „Železný dědek“, který má za sebou i dva roky v Juventusu a šest startů v italské reprezentaci. Jinak však žil ve stínu Buffona.

DAVID LIMBERSKÝ: Potkal jsem se s ním v Udine, ale bylo to jen opravdu krátké setkání. Snad tři týdny. I za tu chvíli jsem poznal, jaký je to profesionál. Na každém tréninku byl nesmírně poctivý, nikdy se nestalo, že by něco vypustil. Je to spolehlivý brankář. Co by na něj mohlo platit? Když to trefíme do šibenice, je šance, že by to nechytil.

Paolo Cannavaro

31 let, obránce (21/1), Ital

ČÍM JE ZAJÍMAVÝ: Na slávu staršího bratra Fabia, mistra světa z roku 2006, nedosáhl. Ale i jeho kariéra je pestrá: byl hodně namočený v obřím sázkařském skandálu.

DAVID LIMBERSKÝ: Nezapře v sobě, že je brácha od Fabia. Taky je na hřišti strašně důrazný a taky má dobrou rozehrávku. Ale doufám, že ho naši ofenzivní kluci pozlobí. Vůbec by to chtělo vysunutý presink. Ten podle mě platí na každé mužstvo.

Fotbalisté Plzně na soustředění na Kypru, kde ladili formu před jarními zápasy
Fotbalisté Plzně na soustředění na Kypru, kde ladili formu před jarními zápasy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud