14. února 2013 • 20:51

BRAVO! Plzeň vykročila za postupem, Neapoli nadělila tři góly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Český fotbal zažívá euforii! Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v Neapoli 3:0 a jsou blízko, blizoučko postupu do osmifinále Evropské ligy. Italům se nevyplatila namyšlenost, ve které nechali na lavičce několik hráčů základní sestavy včetně Marka Hamšíka. Výtečně hrající Západočeši tohoto tahu dokonale využili a před domácí odvetou jsou ve vynikající pozici.



O branky se podělili Darida, Rajtoral a Tecl. Rajtoral se trefil dokonce dvakrát, jeho gól z 66. minuty ale rozhodčí neuznal kvůli ofsajdovému postavení Koláře.



Odveta je na programu za týden v Plzni, Viktoria si může dovolit i porážku o dva góly. Plzeň je po Mladé Boleslavi teprve druhým českým týmem, který vyhrál na italské půdě, a ukončila neporazitelnost Neapole v roce 2013.

V úvodu to přitom na velkou senzaci nevypadalo. Dvouměsíční soutěžní pauza byla na hráčích Plzně přeci jen znát a dělali v rozehrávce hodně chyb. Neapol to ale nedokázala potrestat a vytvořila si jedinou velkou šanci, když se do vápna vřítil Panděv a vystřelil pod břevno. Ránu nejlepšího makedonského fotbalisty však skvěle vytěsnil brankář Kozáčik.

JAK HRÁLA SPARTA S CHELSEA?

Kolem 20. minuty Plzeň konečně chytla rytmus hry, začaly se jí dařit kombinace a v krajních prostorech Neapol přehrávala. Po sérii rohů a menších závarech ve vápně přišla první přímá střela na branku a hned gól. Centr zleva se dostal po odrazu ke Kovaříkovi, jehož střelu ještě domácí zablokovali. Ale jen k volnému Daridovi, který si na vápně míč zpracoval a poslal ho neomylně do šibenice.

Zaskočení domácí najednou přišli o přesnost přihrávek. Do šancí je Plzeň pouštěla jen sama, když se nechávala strhnout hrou a po ztrátě míče měla otevřenější obranu. Při přečíslení se však zamotal Cavani s míčem a bylo po šanci.

Z téhle střely Vladimíra Daridy (úplně vlevo) byl nakonec vedoucí gól
Z téhle střely Vladimíra Daridy (úplně vlevo) byl nakonec vedoucí gól

Do druhé půle tak kouč Mazzarri musel poslat i Hamšíka, kterého původně šetřil. Místo něj stáhl stopera Gamberiniho a Neapol hrála v podstatě jen na dva klasické obránce, navíc zapnula na plný plyn. Plzni se přestalo dařit držet míč a dostávala se do problémů.

Cavani však ve velké šanci nepotvrdil pověst zabijáka a mířil vedle. Hamšíka zase po vydařeném sólu vychytal Kozáčik a před Cavanim na poslední chvíli zachránil Procházka. A když už se Cavani po rohu dostal do zakončení, jeho hlavička skončila těsně vedle.


Místo toho mohla podruhé udeřit Plzeň, po brejku se do zakončení prodral Rajtoral a propálil brankáře De Sanctise, jenže sudí odmával ofsajd vedle stojícího Koláře. Po dlouhé poradě rozhodčí nakonec gól neuznali, jelikož Kolář bránil obránci v lepším zásahu.

Rajtoral se však nakonec přece jen dočkal, když po brejku z úhlu dloubáčkem překonal De Sanctise a zvýšil. Neapol hru definitivně otevřela a dostala třetí hřebíček do rakve. V poslední minutě předvedli povedenou akci střídající hráči a Tecl po Fillově přihrávce už hodně pootevřel Viktorii dveře do osmifinále.

SSC Neapol - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 28. Darida, 79. Rajtoral, 90. Tecl.
Rozhodčí: Van Boekel - Simmons, Langkamp (všichni Niz.).
ŽK: Rolando, Inler - Hejda.
Diváci: 20.000.

Neapol: De Sanctis - Gamberini (46. Hamšík), Rolando, Britos - Maggio, Donadel (72. Inler), Džemaili, Zúniga - Kaddúrí (59. Calaio) - Panděv, Cavani. Trenér: Mazzarri.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral (85. Fillo), Kolář (90. Hejda), Kovařík - Bakoš (59. Tecl). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud