26. dubna 2013 • 09:55

Hororový šlapák za žlutou! Královec se slitoval nad hrdinou Luizem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle zápas mu opravdu nevyšel. Český rozhodčí Pavel Královec v semifinále Evropské ligy Basileje s Chelsea (1:2) nařídil spornou penaltu pro domácí tým. Chyboval i na druhé straně, když ostrý šlapák Davida Luize na Philippa Degena potrestal jen žlutou kartou. Hráč, který si koledoval o vyloučení, pak v nastavení rozhodl o výhře Chelsea 2:1.



David Luiz se stal hrdinou večera, když při poslední akci zápasu trefil z přímého kopu výhru Chelsea 2:1. U klíčového momentu ale být vůbec nemusel, pokud by sudí Královec přísněji ohodnotil jeho zákrok na Philippa Degena.

Jak k tvrdému ataku v závěru utkání došlo? Luiz po odehrání balonu nechal nataženou špičku kopačky a zasáhl přímo holeň bránícího Degena, který se mu postavil do cesty. Hráč Basileje se okamžitě skácel k zemi, při zpomalených záběrech vypadá zákrok hodně bolestivě.

Královec okamžitě pískl faul, nakonec Luize potrestal žlutou kartou. "Brazilec mohl být šťastný, že zůstal na hřišti. Po zákroku ležel Degen na trávníku v bolestivé agonii," napsal například britský Daily Mail.

O českém sudím se bude mluvit ještě v souvislosti s vyrovnávacím gólem Basileje. Ten přišel v 86. minutě, kdy Královec nařídil pokutový kop za střet Azpilicuety na Valentina Stockera.

"Penalta, která překvapila všechny, mohla rozhodnout. Nikdo kolem mě si nemyslel, že to měl být pokutový kop, protože míč byl ve vzduchu. Bylo to divné rozhodnutí," kritizoval Královcův verdikt trenér Chelsea Rafael Benítez.

Český sudí dal žlutou kartu také Ashley Coleovi, který si kvůli tomu nezahraje v odvetě. S oběma napomenutími kouč Chelsea souhlasil.

"Faul (Luize) na žlutou asi byl, protože šel do míče pozdě. U Colea mě to překvapilo, seběhlo se to hrozně rychle. V dalším zápase nám bude chybět, ale máme Ryana Bertranda, který si na tomto místě také vede skvěle," hodnotil Benítez.

Na oslavu salto. Victor Moses se raduje ze své trefy v utkání Chelsea na hřišti Basileje
Na oslavu salto. Victor Moses se raduje ze své trefy v utkání Chelsea na hřišti Basileje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud