18. července 2013 • 23:25

Vácha namazal soupeři na gól. Zkrat a hrubá chyba, řekl Lavička

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výtečně rozehraný zápas se během devíti minut proměnil v noční můru. Fotbalisté Sparty nezvládli druhý poločas s Häckenem (2:2) a výrazně si zkomplikovali postup do 3. předkola Evropské ligy. Kouč Vítězslav Lavička se čílil nad hrubými chybami a neschopnosti kontrolovat utkání.



Čím si vysvětlujete ztrátu dvougólového vedení?
"Na rozdíl od prvního poločasu, který se vydařil a mohli jsme vytěžít víc než jednu branku, jsme v tom druhém nebyli tak kvalitní a aktivní. Přesto jsme šli do vedení 2:0. To, co se událo potom, je hrubá chyba. První branka padla po naší zbytečné ztrátě uprostřed pole. U druhého gólu jsme sice byli zformováni, ale nebyli jsme dostatečně důslední. Lacině a hloupě jsme umožnili soupeři vyrovnat."

Co řeknete Lukáši Váchovi, který byl tím, kdo chyboval?
"Bohužel, to je osudové. Lukáš odehrál do tohoto okamžiku dobrý zápas. Pak měl zkrat a soupeři namazal na branku. To ovlivnilo nejen jeho, ale i výkon celého mužstva. Když si budeme něco vyčítat, tak to bude nedostatečné sebevědomí a neschopnost kontrolovat zápas."
Nebylo chybou, že jste vystřídal Josefa Hušbauera?
"Chtěli jsme poslat do středu zálohy novou energii. Pepík odehrál dobrý zápas, ale neviděl bych to jako důvod."

Je to velká komplikace v boji o postup?
"Je. Takový výsledek jsme si nepředstavovali. Když vedeme 2:0, očekával bych, že soupeře dorazíme třetím gólem a budeme utkání kontrolovat. To jsme nedokázali. Ve Švédsku musíme hrát na vítězství.

Sparťanský gólman Tomáš Vaclík byl po zápase Evropské ligy pořádně zklamaný, hned na hřišti výsledek rozebíral s kapitánem Sparty Davidem Lafatou
Sparťanský gólman Tomáš Vaclík byl po zápase Evropské ligy pořádně zklamaný, hned na hřišti výsledek rozebíral s kapitánem Sparty Davidem Lafatou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud