27. února 2014 • 22:57

Slovan Liberec sahal po senzaci! Po remíze na hřišti Alkmaaru končí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovan Liberec odehrál na hřišti favorizovaného Alkmaaru velmi statečnou partii, na výhru ale nakonec nedosáhl. Po remíze 1:1 se tak druhý český zástupce s Evropskou ligou loučí. Vyrovnávací trefu zařídil Liberci ukrajinský útočník Budnik. I přes další zajímavé šance už ale hosté obrat nedokonali.



ONLINE: AZ Alkmaar - FC Slovan Liberec

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 21:05
AZ Alkmaar
AZ Alkmaar
1:1
ONLINE
27. února
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 19. Viergever

Hosté: 72. Budnik

Sestavy

Domácí: Esteban – Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever (C) – Gudelj, Ortiz, Elm – Beerens (87. Poulsen), Jóhannsson (75. Lewis), Gudmundsson.

Hosté: Hroššo – Coufal, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Pavelka, Rybalka, Šural, M. Jarolím (69. Pimpara), Frýdek (31. Douglas) – Budnik (83. Kolár).

Náhradníci

Domácí: Yves, Johansson, Gorter, Poulsen, Henriksen, Berghuis, Lewis

Hosté: Kovář, Karišik, Pimpara, Pokorný, Douglas, Kolár, Novotný

Karty

Domácí: Gouweleeuw, Viergever, Lewis

Hosté: Šural, Coufal, Budnik

Rozhodčí

Boiko – Korniyko, Volodin (všichni Ukrajina)

Stadion

AZ Stadion

Fotbalisté Liberce si osmifinále Evropské ligy nezahrají. Severočeši v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze v Alkmaaru remizovali 1:1, ale k postupu jim to nestačilo. Po domácí porážce 0:1 před týdnem jejich cesta soutěží od 2. předkola skončila. Skóre dnes stejně jako U Nisy otevřel kapitán Nick Viergever, v 72. minutě srovnal Jevgen Budnik, ale postupovou trefu hosté nedali.

Alkmaar tak v rozmezí tří let vyřadil oba severočeské sousedy, v létě 2011 přešel v předkole přes Jablonec.

Liberec, který si zahrál v Evropě vyřazovací část po dlouhých dvanácti letech od postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA, začal podobně jako před týdnem opatrně. Také sedmý celek nizozemské ligy se s náskokem 1:0 nikam nehnal a tak se na úvodní náznak šance čekalo čtvrt hodiny. Pak si Jóhannsson narazil s Beerensem, ale z první pálil nad.

Za čtyři minuty už hosté prohrávali. V předchozích dvou jarní duelech inkasovali Severočeši všechny tři branky po standardkách, ale nepoučili se z toho. Po rohovém kopu zůstal nepokrytý Viergever a hlavičkou překonal slovenského gólmana Hrošša, který v brance dostal přednost před Kovářem. V tu chvíli Slovan potřeboval k postupu dvakrát skórovat.

Záložník Slovanu Liberec David Pavelka to měl v hlavičkovém souboji s hráčem Alkmaaru velmi těžké
Záložník Slovanu Liberec David Pavelka to měl v hlavičkovém souboji s hráčem Alkmaaru velmi těžké

Liberečtí mohli zpola zaplněný stadion záhy umlčet vyrovnáním, jenže Rajnoch po zpětné přihrávce trefil přízemní střelou z vápna pouze gólmana Estebana. Hostům pak ještě víc zkomplikovalo plány zranění Frýdka, jehož nahradil Douglas.

Severočeši potřebovali k postupu vstřelit dvě branky a po přestávce přidali. V 55. minutě pálil těsně mimo Pavelka, vzápětí protáhl Estebana dalekonosným pokusem Rybalka.

Alkmaar, který o víkendu podlehl v domácí lize Ajaxu Amsterodam 0:4, se chvíli jen bránil, pak ale opět zvýšil aktivitu. Definitivně rozhodnout mohl v 68. minutě Elm, proti němuž se vytáhl skvělým zákrokem Hroššo.

Šilhavý stáhl Jarolíma a do útoku poslal tradičního žolíka Pimparu, původním povoláním stopera. Liberec znovu přitlačil a osmnáct minut před koncem oživil naději na postup. Po Rybalkově rohu doklepl míč na zadní tyči do sítě Budnik a dočkal se prvního soutěžního gólu za Slovan.

Hosté ještě víc otevřeli hru, v divokém závěru přežili několik soupeřových brejků i šanci Alkmaaru po rohu a sami mohli vstřelit postupovou branku. Esteban ale tečovaný míč v závěru vyškrábl na roh a gól nedal Slovan ani v dlouhém nastavení po ošetřování Fleišmana.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud