27. února 2014 • 22:00

Český fotbal má jistotu. Vyšle dva týmy do boje o Ligu mistrů

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Suchý a jeho Basilej na dálku pomohla českému klubovému fotbalu. Švýcarský klub totiž vyřadil Maccabi Tel Aviv a tím pádem mají kluby Gambrinus ligy jednu jistotu. V pohárové sezoně 2015/2016 se o účast v Lize mistrů pokusí dva týmy – šampion a vicemistr.



Po odvetách druhého kola Evropské ligy je jasné, že Česko už nemůže v tabulce koeficientů ztratit patnáctou pozici. Právě ta, jako poslední, zajišťuje dva celky v kvalifikaci: jeden v mistrovské části, druhý v té náročnější, nemistrovské, kde se může střetnout s třetími či čtvrtými celky z největších evropských lig.

Navíc zůstane zachován počet startujících klubů v Evropské lize (3), takže se celkový počet zástupců tuzemské nejvyšší soutěže zvýší o jeden.

Pozici Česka do dalších navíc ještě může vylepšit Viktoria Plzeň, která postoupila do osmifinále Evropské ligy přes Šachtar Doněck.

Pro příští ročník (2014/2015) se kvóta nemění, do boje o Champions League půjde pouze mistr, další tři celky se představí v předkolech Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud