17. července 2014 • 22:17

Boleslavi hrozila kontumace! V EL chtěla nasadit potrestaného hráče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi jen těsně unikli administrativním problémům ve 2. předkole Evropské ligy. Do dnešního utkání se Širokim Brijegem totiž plánovali nasadit stopera Jakuba Navrátila. Až 24 hodin před zápasem se dozvěděli, že kvůli červené kartě z roku 2010 z předchozího působení v Plzni nesmí nastoupit. Pokud by se tak stalo, Mladé Boleslavi by hrozila kontumace.



Navrátilovi se trest přenesl z roku 2010, kdy ještě v dresu Plzně byl vyloučen v odvetě předkola Evropské ligy na hřišti Besiktasu Istanbul. Následně odešel do Sivassporu a v pohárech se mohl znovu objevit až dnes. Jenže ho dostihl karetní hřích. Vedení Mladé Boleslavi se však o něm dozvědělo až na předzápasové poradě ve středu večer.

"Bylo to opravdu na poslední chvíli. Vše směřovalo k tomu, že bude hrát Navrátil. Očekávali jsme, že UEFA pošle vyjádření, pokud by někdo nesměl hrát. Alespoň že jsme se to nakonec dozvěděli včas, aby z toho nebyla kontumace," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

V den utkání tak musel neplánovaně měnit sestavu. Nakonec ukázal na teprve devatenáctiletého odchovance Lukáše Hůlku, který se dosud neobjevil ani v ligovém utkání. "A Lukáš mě svým výkonem rozhodně nezklamal. To spíš ostatní v obraně dělali chyby, které mohl soupeř potrestat," řekl Jarolím.

Hůlka si za svůj výkon vysloužil i pochvalu od spoluhráčů. "Před Lukášem smekám. Že bude hrát, se dozvěděl až ráno. A v devatenácti letech to zvládl opravdu skvěle," chválil Jiří Skalák.

Hráči Mladé Boleslavi děkují fanouškům za podporu
Hráči Mladé Boleslavi děkují fanouškům za podporu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud