28. srpna 2014 • 19:17

Skvělý Rezek! Bývalý Plzeňák posunul gólem svůj tým do Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník ve službách kyperského Apollonu Limassol Jan Rezek vstřelil důležitou první branku v odvetě 4. předkola Evropské ligy a po výhře 4:1 na hřišti Lokomotivu Moskva slaví postup do skupinové fáze soutěže.



Domácí Lokomotiv, který úvodní utkání (1:1) dohrával bez dvou vyloučených hráčů, se od prvních minut prezentoval útočným fotbalem. Ve 20. minutě se ale po rohovém kopu moskevského celku dostali hosté do protiútoku, španělský záložník Gullón uvnitř šestnáctky nacentroval přesně na hlavu Rezkovi, který si k asistenci z prvního zápasu připsal i gólovou trefu.

Ruský tým byl i nadále aktivnější, do vážné šance se však dostal až ve 43. minutě. Maicon hlavou zakončoval po Tarasovově přihrávce, gólman Bruno Vale střelu zneškodnil. Začátek druhé půle se znovu vydařil hostům, v 51. minutě si Sangoy elegantně poradil s obráncem Lokomotivu a před bránu po zemi přihrál Fotiosi Papoulisovi, který zvýšil na 2:0.

Jakékoliv naděje Lokomotivu na obrat utnul v 78. minutě střídající Brazilec Thuram, který Guilhermeho překonal povedenou střelou z dálky. O šest minut později na něj navázal další střídající hráč Hugo López a domácí prohrávali 0:4. Čestný gól vstřelil minutu nato útočník Roman Pavljučenko.

Apollon se tak po roce znovu dokázal probojovat do základní skupiny Evropské ligy, ve které loni skončil na třetím místě.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Lokomotiv Moskva - Apollon Limassol 1:4 (0:1)

Branky: 85. Pavljučenko - 20. Rezek, 51. Papoulis, 78. Thuram, 84. López. První zápas: 1:1, postoupil Apollon.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud