Jonáš Bartoš
29. července 2015 • 21:25

Krásný a hloupý gól zároveň, štvala porážka hráče Jablonce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hlavy Severočeši jen těžko vyháněli zklamání z toho, že si proti nim Kodaň nevypracovala prakticky šanci a hlavně v prvním poločase byla slabším mužstvem, přesto brala na severu Čech vše za výhru 1:0. Dánskému celku stačila jedna pohádková střela Verbiče zpoza vápna, se kterou nemohl gólman Vlastimil Hrubý nic dělat.



„Bylo to pro nás hratelné, ale bohužel jsme dostali hloupý gól, byť na druhou stranu i krásný,“ litoval obránce Filip Novák. Nešlo mu zabránit? „Asi těžko můžeme někomu vyčítat, že to takto hezky trefil. Jedině to, že dostal moc prostoru na střelu, musíme to více zblížit a ránu zblokovat. Ale opakuji, že to byl krásný gól,“ ocenil parádní trefu jablonecký levý obránce.

„Škoda, že jsme před gólem ztratili balon, krajní záložník se rychle otočil a navedl si to. Možná jsme zbytečně moc ustupovali, ale trefil to krásně,“ přidal se stoper Luděk Pernica, jehož však jinak výkon soupeře zklamal.

VerBIČ na Jablonec! Nádhernou střelou zařídil Kodani vedení
Video se připravuje ...

„V prvním poločase jsme byli jasně lepší, měli jsme tři až pět šancí a při větším štěstí jsme mohli jet do Kodaně s lepším výsledkem,“ zhodnotil Pernica. S parťáky dánského vicemistra pouštěl do minima šancí.

Další velkou ranou pro tým Jaroslava Šilhavého bylo hloupé Teclovo vyloučení ve druhé půli. „Měli jsme o hráče méně a už se nám pak blbě běhalo, neměli jsme míč, hráli v bloku a až poté vyráželi do brejků, což nás stálo hodně sil,“ řekl Novák.

VIDEO: Podívejte se na likvidační Teclův zákrok


„Po červené už drželi balon, je to zkušené pohárové mužstvo, ale jinak nic neukázali,“ nešetřil dánský velkoklub Pernica. Tomáš Hübschman a spol. si především v první půli vypracovali několik nadějných šancí. Třeba Novák se těsně před pauzou ocitl ve slibné střelecké příležitosti, ale jeho ránu hostující obrana zblokovala.

„Možná jsem si ještě mohl obránce obhodit, jenže jsme byl už ve vápně, když to dal Wagi hezky pod sebe. Ale takových náznaků tam bylo více. I tresňáky jsme mohli lépe kopnout,“ věděl Novák. „Možná nám chyběl i větší klid,“ poznameal Pernica.

„Ale nic nevzdáváme. Věřím, že když v Kodani podáme stejný výkon, určitě můžeme ještě postoupit,“ uzavřel bojovně Novák. „Určitě je to hratelné! Kodaň tady nepředvedla nic,“ uzavřel Pernica. Do Dánska v příštím týdnu však letí Severočeši s jednogólovým mankem. Odveta je na programu ve čtvrtek.

Jablonec dohrával v deseti a s Kodaní padl, Tecl si sypal popel na hlavu
Video se připravuje ...

Zklamaní fotbalisté Jablonce, výsledek 0:1 velkou šanci do odvety nedává
Zklamaní fotbalisté Jablonce, výsledek 0:1 velkou šanci do odvety nedává

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud