27. srpna 2015 • 14:00

Hlavně se z toho nepo...., říká Folprecht. Jeho start je nejistý

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CHORVATSKA | Bude hrát, nebo ho zranění do zápasu ve Splitu nepustí? Otazník visel nad startem záložníka Zdeňka Folprechta v dnešní odvetě play off Evropské ligy (dnes 20.00) mezi Hajdukem Split a Libercem, který v Dalmácii hájí náskok 1:0.



Na včerejším večerním předzápasovém tréninku to záložník zkoušel, ale stále to ještě nebylo ono. Jeho nasazení do večerního zápasu je však stále velmi nejisté.    

„Ze zápasu s Teplicemi jsem si odnesl nakopnutý kotník, je to přímo kost, nejsou to vazy, bylo to hodně nateklé. Každý den je to však o něco lepší, uvidíme až před zápasem,“ říká Zdeněk Folprecht, který však celý trénink neabsolvoval.

„Pokud mě tam zranění nepustí, bude to smůla, strašně se na ten zápas těším, před tolika fanoušky jsem nehrál, ale rozhodně to nebude na úkor týmu. Hlavní je postup, pak by nás čekalo dalších šest zápasů ve skupině,“ dodává Folprecht, který patřil v prvním utkání proti Splitu k nejlepším hráčům na hřišti.

„Aktuálně má dobrou formu. Pokud by nám chyběl, byl by to hlavně zásah do jeho souhry s Pavelkou, která je dobrá. Když nám vypadl v prvním poločase s Teplicemi, tak jsme se trochu hledali. Kdyby nám vypadl jakýkoliv hráč, je to nepříjemné, v jeho případě dvakrát tolik,“ říká kouč Liberce Jindřich Trpišovský, který by Folprechta pravděpodobně nahradil ve středu pole Shalou či Soungolem. 

„Ať už budu hrát či nikoli, rozhodně nechceme bránit naše vítězství, protože to by byla trochu naše smrt. Musíme hrát aktivně. Oni jsou dopředu silní, nesmíme je nechat dopředu hrát a musíme tlačit na jejich obránce a do útočení je moc nepouštět,“ poznamenává Folprecht, jehož tým večer čeká vyprodaný stadion Poljud pro 35 tisíc fanoušků.

„Oni jsou v dobrém slova smyslu blázni, to všichni víme. Těšíme se na to, lidi je určitě poženou,“ ví Folprecht. „Hlavně se z toho nepo.... Dokázali jsme si doma, že s nimi můžeme hrát vyrovnanou partii. Hráli jsme doma lépe než oni,“ uzavírá Folprecht.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud