Jonáš Bartoš
21. října 2015 • 12:25

Rušno na letišti! Sparta předběhla Plzeň, rivalové si popřáli štěstí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu dopoledne odletěly dva nejlepší české fotbalové kluby k zápasům Evropské ligy. Výpravy Sparty a Plzně se potkaly na pražském Letišti Václava Havla. Letenští zamířili směr Gelsenkirchen, Západočeši zase do Vídně na bitvu s Rapidem. Jindy velcí ligoví konkurenti se před odletem srdečně zdravili a vzájemně si přáli hodně štěstí.



V lize jsou nesmiřitelní rivalové, jejich vzájemný souboj za čtrnáct dní bude jasným vrcholem ligového podzimu. Na letišti Václava Havla byste ale žádnou nenávist v očích zástupců nejlepších českých klubů neviděli.

S plzeňskými členy vedení v odletové hale klábosil dobře naladěný sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík, generální manažer Plzně Adolf Šádek zase diskutoval s Jakubem Otavou, členem představenstva Sparty. „Plzni samozřejmě přejeme hodně štěstí,“ vzkázal letenský záložník Petr Jiráček, který má zkušenosti i ze západočeského dresu.

Kouč Plzně Karel Krejčí míří k odletu na duel EL s Rapidem Vídeň
Kouč Plzně Karel Krejčí míří k odletu na duel EL s Rapidem Vídeň

Oba kluby v podobnou dobu mířily za čtvrtečními duely Evropské ligy. Spartu i Plzeň čeká náročná fuška. Zápasy na Rapidu Vídeň, respektive se Schalke znamenají setkání s těžkými soupeři, navíc jde o důležité bitvy v boji o postup ze základní skupiny.

Sparta odlétala do Düsseldorfu, odkud se přesune do dějiště utkání v Gelsenkirchenu. Tým nastoupí bez trenéra Zdeňka Ščasného, který si odpykává trest od UEFA za kritiku sudích po zápase s APOELEM Tripolis (remíza 1:1, více čtěte ZDE) „To jsem ještě nezažil, abych hrál zápas bez hlavního trenéra,“ přiznal Jiráček.

Ščasného úkoly převezme na duel se Schalke asistent Zdeněk Svoboda. Spartu naopak může těšit to, že ve výpravě nechyběl kapitán David Lafata, který kvůli zranění nedohrál nedělní duel v Příbrami (4:0), ale v Německu už by měl být k dispozici.

Plzeň dá šanci Hejdovi

V odletové hale se malou chvíli po hráčích Sparty objevili i fotbalisté plzeňského kádru. Jejich autobus zdržela kolona po cestě do Prahy, nicméně letadlo do Vídně v klidu stihli. Ani tady nechyběla uvolněná, pozitivní nálada, byť se trenér Karel Krejčí musí potýkat s nepříjemnými ztrátami.

Největší problémy řeší český mistr v defenzivě. Chybět bude vykartovaný stoper Václav Procházka, místo něj půjde do zápasu Lukáš Hejda. „Lukáš na tu šanci čeká, s mužstvem trénuje. Věřím, že má dostatek zkušeností, aby utkání zvládl, je na to připravený,“ sdělil novinářům plzeňský kouč.

Do utkání by měli být připraveni vyléčený marod David Limberský i Ondřej Vaněk, který je po zranění už týden v plném tréninku.

Oba zápasy sledujte ve čtvrtek (Schalke – Sparta 19:00, Rapid Vídeň – Plzeň 21:05) na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud