25. února 2016 • 10:15

Ščasný dohání Cipra, Sparta hraje v Krasnodaru i o rekord bez porážky

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postup do osmifinále Evropské ligy, prémie 13,5 milionů korun, pravděpodobně atraktivní soupeř v dalším kole. To vše bude v banku, až dnes v 19.00 nastoupí Sparta k odvetě v Krasnodaru, kde bude hájit náskok 1:0. Ve hře však bude i prodloužení klubového rekordu. Letenský klub totiž na evropské scéně neprohrál už devět utkání v řadě, což se mu v historii ještě nikdy nepovedlo.



Nejdelší série českých klubů bez prohry v evropských pohárechFoto Sport

Sparta ke svému rekordu dospěla nenápadně – a bez povšimnutí. Dvě utkání v předkole Evropské ligy proti Thunu, šest v základní skupině a jedno ve vyřazovací části proti Krasnodaru, to je dohromady už devět zápasů, v nichž poslední český zástupce v evropských pohárech nenašel přemožitele. Jeho dosavadním maximem přitom předtím bylo šest duelů ze sezony 1999/2000.

„Vidíte to, tak to si uvědomuju až teď, když mi to říkáte,“ přiznal včera před odletem kouč Zdeněk Ščasný, že o této statistice sám nevěděl. „Tím se fakt nezabývám, protože každý zápas je úplně jiný, takže si nemyslím, že to je zrovna faktor, který by měl rozhodnout,“ dodal rozhodně.

Absolutní český rekord neporazitelnosti v evropských pohárech drží Slavia, která pod vedením Františka Cipra neprohrála v letech 1994 – 1996 třináctkrát za sebou.

Pokud Sparta dnes přidá desátý korálek, postoupí, to je vzhledem k její výhře 1:0 z prvního zápasu v Praze jasné.

„Vidím to pořád stejně jako před prvním zápasem – hodně otevřené,“ zůstává Ščasný opatrný.

„Výsledek z prvního zápasu je pro nás dobrý, ale musíme zopakovat výkon na hranici možností, nesmí nám vypadnout ani jeden hráč, protože jak v těchto utkání někdo na hřišti chybí, je to strašně znát. V momentě, kdy jsme je přestali dobře napadat, okamžitě nás dostali pod tlak.“ 

Zápas Krasnodar - Sparta sledujte od 19 hodin ONLINE zde »

Ščasný: Musíme předvést výkon na hranici možností
Video se připravuje ...

Frýdek: Je lepší být nohama na zemi, Krasnodar je silný
Video se připravuje ...

Krejčí: Proti Chelsea jsem byl nervózní, teď to máme dobře rozehrané
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud