8. dubna 2016 • 00:10

Kloppova show v Dortmundu! A to nám slibovali debakl, smál se po remíze

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový emotivní návrat se nevidí. Jürgen Klopp s Borrussií Dortmund dosáhl na velké úspěchy. Ve čtvrtek večer se německý kouč již s Liverpoolem ve čtvrtfinále Evropské ligy na Vestfálstký stadion poprvé vrátil. Hosté vybojovali remízu 1:1 a kouč zažil parádní večer se vším všudy.



Vtipné transparenty

Německý klub vedl usměvavý kouč sedm let, dokázal s ním velké věci. V Dortmundu se Klopp těšil velké oblibě a fanoušci na něho rozhodně nezapomněli. Už před zápasem to ve městě žilo. Netradičně se oba fanouškovské tábory shodly při pokřicích, obě skupinky totiž vyvolávaly jméno oblíbeného trenéra. Německý kouč si ovace vychutnal i na stadionu, ještě před výkopem šel zkontrolovat trávník a pozdravit známé fanoušky. Ti si pro něj připravili několik vtipných transparentů a nezapomněli mu vyjádřit svou trvající náklonost.

Oslavu si neodpustil

Studená sprcha pro domácí přišla ve 36. minutě, mladičký útočník Liverpoolu Divock Origi totiž poslal hosty do vedení. A jestli někdo čekal, že Klopp gól proti „svému“ milovanému klubu nebude slavit, šeredně se mýlil. Tak, jak je mu podobné, oslavu si emotivně užil se vší vervou. 

Hráči v žlutočerném do konce utkání stihli už jen vyrovnat, a tak si Kloppův nový tým od toho bývalého veze cennou remízu 1:1, která má v postupové matematice poháru velkou váhu do domácí odvety.

Se soupeřem se zdravil

I proto muž večera po zápase neskrýval radost. „Jsem si jistý, že mnoho lidí čekalo, že tu prohrajeme 2, 3, 4:0. Před naším gólem jsme ale byli skvělí. Nejsme daleko od postupu. Ano, nemůže momentálně hrát jako Dortmund, ale můžeme bránit, dát gól a postoupit,“ řekl Klopp.

Německý sympaťák se po zápase nezapomněl pozdravit se svými bývalými svěřenci, se kterými si připsal několik nezapomenutelných úspěchů v historii Borrussie Dortmund. Tohle byl jednoznačně Kloppův večer.

Ahoj a na shledanou. Jeden ze vzkazů pro Jürgena Kloppa.
Ahoj a na shledanou. Jeden ze vzkazů pro Jürgena Kloppa.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud