7. července 2016 • 21:02

Slavia už zná soupeře. Boj v pohárech začne s Levadií Tallin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem fotbalistů pražské Slavie v 2. předkole Evropské ligy bude Levadia Tallinn. Estonský celek porazil HB Tórshavn s celkovým skóre 3:1. První zápas na domácí půdě favorizovaná Levadia nezvládla a remizovala 1:1, o její dnešní výhře 2:0 rozhodli ruští záložníci Jevgenij Kobzar a Anton Mirančuk. Zápas řídil český sudí Radek Příhoda.



Levadia se do Prahy vrátí po dvou letech. V roce 2014 se v 2. předkole Ligy mistrů setkala se Spartou a na Letné prohrála vysoko 0:7. Pětkrát se tehdy trefil David Lafata. V domácí odvetě tallinnský celek remizoval 1:1.

Slavia, jež se v roce 1996 probojovala do semifinále předchůdce Evropské ligy Poháru UEFA, se do evropských pohárů vrátí po sedmi letech. Do druhého předkola vstoupí 14. července v Tallinnu, odvety se hrají o týden později. Dnešní generálka se vršovickému týmu nepovedla, na hřišti Hajduku Split prohrál 0:1. Jediný gól dal v závěru prvního poločasu osmnáctiletý záložník Nikola Vlašič.

Levadia byla v Tórshavnu aktivnější v ofenzivě, neboť nemohla bez vstřelené branky pomýšlet na postup. Velkou šanci nevyužil v 66. minutě Gando, který po přímém kopu nedokázal míč usměrnit do odkryté branky. O pět minut později už se hostům podařilo skórovat, když Lutsův centr hlavou zužitkoval Kobzar.

Definitivně o postupu rozhodl v druhé minutě nastavení po samostatném úniku Mirančuk. Trenér Levadie Sergej Ratnikov poslal do hry sestavu Lepmets - Podholjužin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Kaljumäe, Antonov - Luts, Mirančuk, Kobzar (75. Raudsepp) - Hunt.

Novák rozhodl o postupu dánského Midtjyllandu  

Obránce Midtjyllandu Filip Novák v 16. minutě rozhodl zápas na hřišti litevské Suduvy Marijampole a dánský celek postoupil do další fáze, v níž se utká s Vaduzem. Posledních 35 minut odehrál za Midtjylland také útočník Václav Kadlec a dostal se do několika šancí. Jako střídající hráč zasáhl do zápasu se Slavií Sofia i útočník Zaglebie Lubin Michal Papadopulos a po výhře 3:0 se mohl radovat z postupu.

Erik Daniel skóroval za Spartak Myjava proti Admiře Mödling, jeho tým ale nepostoupil. Z prvního zápasu v Rakousku si sice slovenský celek přivezl nadějný výsledek 1:1, doma ale prohrál 2:3. Myjava se evropských pohárů zúčastnila poprvé v historii, nakonec v nich ale končí už po dvou zápasech.

Další slovenský celek Trnava se naopak po dvou výhrách 3:0 nad maltským týmem Hibernians může těšit na 2. předkolo, v němž se utká s arménským Širakem Gjumri. S FK Jelgava si zahraje Slovan Bratislava, který k odvetě ani nastoupit nemusel. Soupeř Partizan Tirana totiž nakonec bude hrát předkolo Ligy mistrů namísto albánského mistra Skënderbeu Korce.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud