14. července 2016 • 20:59

Jak Slavia selhala v Evropě: Kiksy v obraně a zahozené tutovky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Smutní slávisté po třetí inkasované branceSmutní slávisté po třetí inkasované branceFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Měl to být velký návrat. Slavia po sedmi letech znovu v evropských pohárech, navíc s ambiciózním mužstvem. Jenže po druhém předkole Evropské ligy na půdě Levadie Tallinn přišlo tvrdé vystřízlivění. "Sešívaní" dostali lekci z produktivity a prohráli 1:3. Značnou měrou se na porážce podepsali chybující obránci při všech inkasovaných brankách a záložníci Josef Hušbauer s Jaromírem Zmrhalem, kteří neproměnili své velké šance.

  • 27. minuta - Hušbauer trefil z metru tyč

    Josef Hušbauer v jedné ze šancíFoto Dominik Bakeš (Sport)

    To měl být gól a hrálo by se Pražanům o mnoho lépe! Jaromír Zmrhal se uvolnil v šestnáctce a našel volného Josefa Hušbauera. Ten si šikovně položil brankáře Levadie, ale odkrytou branku netrefil. Z úhlu zamířil pouze do tyče.

  • 35. minuta – Deli zaspal, Levadia udeřila

    Zklamaný Ruslan Mingazov po inkasované branceFoto Dominik Bakeš (Sport)

    První střela na branku domácích a také první gól utkání. Slávistická obrana naprosto trestuhodně nechala volné malé vápno a kapitán Levadie Rimo Hunt už měl po centru spoluhráče jednoduchou úlohu. Dorazit míč do branky. Za gólem byl především obránce Simon Deli, který měl prostor hlídat.

  • 39. minuta – Zmrhal šel sám na brankáře

    Jaromír Zmrhal (vlevo) zahodil velkou šanci SlavieFoto Dominik Bakeš (Sport)

    O čtyři minuty po brance Levadie mohl vyrovnat záložník Jaromí Zmrhal. Ten prošel nedůraznou obranu domácích a dostal se až k přímému ohrožení branky. Hostující fanoušci už volali po brance. Brankář Lepmets ale Zmrhalovu střelu vystihl a skvělým zákrokem ji zneškodnil.

  • 69. minuta – Ofsajd systém nevyšel

    Smutní slávisté vydýchávali obrovské zklamání. V předkole Evropské ligy prohráli na hřišti Levadie Tallinn 1:3Foto Dominik Bakeš Sport

    Sotva se slávisté doradovali z vyrovnávací branky Mešanoviče, už museli znovu rozehrávat ze středového kruhu. A opět po chybě defenzivy. Ta, vedená Simonem Delim a Ngadeu-Ngadjuiem, se spoléhala na ofsajd systém, ale ten "sešívaným" vůbec nevyšel. Domácí Gando se hlavou nemýlil.

  • 90. minuta – Nehlídaný Antonov propálil Berkovce

    Smutní slávisté po třetí inkasované branceFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Do třetice další chyba obrany. Slávisté nejdříve propadli na pravém kraji, poté míč prošel středem hřiště až na levou stranu, kde se k míči dostal nikým nehlídaný Ilja Antonov a ten tvrdou střelou nedal Berkovcovi v brance šanci zasáhnout.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud