30. července 2016 • 12:50

Škodův neuznaný gól? Chyba. Bylo to necitlivé, říká bývalý sudí FIFA

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický útočník gól v utkání proti Riu Ave dal, jenže ruský rozhodčí Sergej Lapočkin ho pro předchozí faul neuznal. Ve 40. minutě svedl Škoda vzdušný souboj s kapitánem hostí Marcelem, po němž brazilský stoper upadl. Škoda pak napálil míč nádherně nůžkami do sítě. Jenže arbitr zápasu posoudil souboj jako nedovolený.



Vyvolal tím velkou nevoli u fanoušků, kteří byli přesvědčeni, že ho měl uznat. A nebyli sami. „Myslím, že to faul nebyl,“ zlobil se po utkání Škoda. „Šel jsem do toho tělem, udělal si prostor. Že bych do obránce strčil, tak to vůbec. Bohužel to písknul,“ povzdechl si. Stejného názoru byl i trenér Dušan Uhrin mladší. „Škoda dnes gól dal,“ upozornil, že jeho svěřenec pouze šance nezahazoval. „Je škoda, že ho rozhodčí neuznal, protože byl podle mě regulérní,“ tvrdil s pocitem, že Slavia byla o výhru okradena.

Škoda se trefil přes hlavu, rozhodčí mu ale odpískal útočný faul
Video se připravuje ...

Ruský rozhodčí však neváhal s odpískáním faulu ani okamžik, byl o svém verdiktu naprosto přesvědčen. „Došlo ke střetu, ovšem tělem, nebyly v tom paže,“ prohlédl si několikrát zákrok Ivan Grégr, bývalý český rozhodčí na listině FIFA. „Při úzkostlivém pojetí bych i pochopil, že by to rozhodčí jako faul posoudil, ale jeho verdikt vybočoval z trendu, který nasadil. Proto považuju jeho rozhodnutí za chybu, která ovlivnila výsledek,“ zdůraznil nekompromisně.

A svůj postoj hned vysvětlil. „Rozhodčí nesmí měnit během zápasu nastolený trend, posuzovat stejné zákroky jinak,“ připomenul Grégr. „Předchozí podobné souboje pouštěl, najednou měl úplně jiný metr,“ nepochválil následovníka ve svém řemeslu. „Považuju jeho posouzení za hodně necitlivé nejen směrem k pravidlům, ale i ke hře,“ našel ještě další rozměr.

A hned i ten vysvětlil: „Věhlasný kolega Johny Havelka při podobných případech říkal: Ty bys měl srdce neuznat tak krásný gól!“

To byla tutovka! Škodovu hlavičku zázračně vyrazil Cássio
Video se připravuje ...

Milan Škoda děkuje fanouškům Slavie
Milan Škoda děkuje fanouškům Slavie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud