5. srpna 2016 • 15:51

Umí přitvrdit a obávám se, aby to Spartě neznechutili, vzkazuje Novák

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeř Sparty v play off Evropské ligy? Pro české fanoušky velká neznámá. Ne tak pro obránce Midtjyllandu Filipa Nováka, který v minulé sezoně s týmem Sönderjyske prohrál bitvu o druhé místo v lize. „Byli takovým menším překvapením ligy. Vždy se pohybovali na dolních příčkách, ale v poslední sezoně strašně vyletěli nahoru," říká Novák.



Ačkoliv je sparťanský soupeř na pohárové scéně nováčkem, rozhodně by se neměl podceňovat. "Sedl si dobrý tým, hráli dobře venku i doma. Moc gólů nedostávali. Jsou sice také fotbaloví, ale hlavně jsou všichni silní v osobních soubojích. Neustále hází dlouhé auty do vápna a snaží se to vyhrát soubojově,“ říká exjablonecký obránce Novák, jenž v Midtjyllandu působí už druhým rokem.

Bude podle něj relativně neznámý dánský tým Spartě sedět? „Těžko předvídat, ale trochu se obávám toho, že když na Spartu přitvrdí, aby se jim to neznechutilo… Ale když bude Sparta hrát po zemi a kombinačně, tak jak to umí, určitě mají šanci,“ myslí si český reprezentant, podle něhož si v Dánsku české týmy při losu moc nepřáli.

„Ze Sparty mají určitě respekt. Už jen z jejího jména. Všichni tady Spartu znají a vědí tedy, co dokázala minulou sezonu. Ale zase z toho stoprocentně nebudou nějak svázaní. Půjdou po tom po hlavě a budou to chtít vyhrát svým důrazem,“ povídá Filip Novák.

Ve čtvrtek rozhodl český obránce o postupu Midtjyllandu přes maďarský Videoton gólem v prodloužení (1:1). „Zbytečně jsme si to v domácí odvetě zkomplikovali. Hráli v deseti, přesto jsme dostali zbytečný gól a museli do prodloužení. Za to si můžeme sami. Ale jsem rád, že jsem se v posledních zápasech střelecky prosadil. Kéž by to vydrželo. Hlavně však, abychom hráli dobře jako mančaft,“ uzavírá. O základní skupinu Evropské ligy se utká s Osmanlisporem.

Juliš o dánském soupeři: Nemáme na výběr, musíme postoupit
Video se připravuje ...

Vizitka sparťanského soupeře
Rok založení: 2004
Klubové barvy: světle modrá a bílá
Web: www.soenderjyske.dk
Největší úspěchy: 1x dánský vicemistr (2016)
Stadion: Sydbank Park (kapacita 10.000 diváků)
Trenér: Jakob Michelsen
Současné opory: Mikael Uhre, Troels Klöve, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Simon Kroon (Švéd.), Marin Skender (Chorv.)
Zápasy proti českým (čs.) týmům v evropských pohárech: dosud nehrály
Ostatní: klub sídlí ve městě Haderslev, kde se fotbal hraje od roku 1900, současný klub vznikl až v roce 2004 přejmenováním předchozího klubu HFK Sönderjylland a sloučením s hokejovým a házenkářským týmem pod jednu značku; nejvyšší dánskou ligu hraje od roku 2008; v uplynulé sezoně si připsal největší úspěch v historii v podobě 2. místa v lize; v evropských pohárech startuje klub poprvé v historii; ve 2. předkole vyřadil norský Strömsgodset a ve 3. předkole Zaglebie Lubin; vedle Dánů jsou v týmu Švéd, Chorvat, Nizozemec, Rakušan, Zimbabwan, Uganďan a hráč Burkiny Faso.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud