Jakub Dvořák
26. srpna 2016 • 05:00

Jak Sparta zahnala poločas hrůzy? Řvalo se v kabině, řekl Šural

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív bezmoc, pak probuzení. Už to vypadalo, že se fotbalisté Sparty budou překvapivě s Evropskou ligou loučit už po 4. předkole. Proti dánskému Sönderjyske (3:2) museli vymazat dvoubrankové manko a přidat postupovou navrch. „Během přestávky jsme na sebe zvýšili hlas. Řvali všichni, nejen trenér,“ přiznal záložník Josef Šural. Do druhého poločasu nastoupila lepší Sparta a po vítězné trefě Jakuba Brabce postoupila do základní skupiny Evropské ligy.



V 35. minutě padl první gól do sítě domácích a o pět minut později přidali Dánové další trefu. Letná byla jako opařená, v tu chvíli byly postupové myšlenky téměř pryč.  „Víra už chyběla, protože prohrávat 0:2 a ještě v situaci, kdy naše hra není taková... O to cennější je, že jsme se zvedli," popisoval střelec vítězné branky Jakub Brabec.

Naději před koncem prvního poločasu vykřesal kapitán David Lafata , který alespoň snížil na 1:2, v 69. minutě srovnal Josef Šural a hrdinou večera se stal Jakub Brabec, který se zaskvěl přesnou hlavičkou bezprostředně po svém střídání v 85. minutě. Nálepku největšího hrdiny však odmítal. "Ta Lafiho trefa nám hodně pomohla. Nemyslím si, že jen můj gól je důležitější než ty předchozí dva. Bez nich bychom obrat nezvládli,“ popisoval autor vítězné branky,

Paradoxně v okamžiku, kdy se postupové vyhlídky Sparty pomalu rozplývaly, spadla z jejích hráčů křeč, „Pak jsme se probrali, spadlo to z nás. Nakonec se to naštěstí pro nás otočilo,“ tvrdil Šural. Na to, že by vypadnutí se Sönderjyske bylo zklamáním a ostudou, prý hráči nemysleli. „Tak to nebylo. My měli v hlavách, že by to byla velká škoda. Nechtěli jsme si něco jiného do poslední chvíle připouštět. Věřili jsme a vyplatilo se,“ dodal.

Za zlepšením ve druhém poločase byla prý především impulzivní debata v šatně. „Nebylo to moc příjemné. Během přestávky jsme na sebe zvýšili hlas. Řvali všichni, nejen trenér. Bylo to potřeba, protože to byl poločas hrůzy. Řekli jsme si, že na ně vlítneme, nedáme jim na hřišti ani metr a zjednodušíme naši hru,“ přiznal Šural, co se dělo během poločasové pauzy ve sparťanské kabině. Vzrušená debata přinesla kýžený efekt. V osudí dnešního losu Evropské ligy nebude Sparta chybět.

Šural přispěl k postupu Sparty: Kdybychom nevěřili, tak to neotočíme
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud