9. prosince 2016 • 13:05

Velkolepý gól United! Mchitarjanovo sólo obdivoval i hvězdný Ibrahimovic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Henrik Mchitarjan ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s Luhanskem vstřelil první soutěžní gól za Manchester United a pomohl k výhře 2:0. Arménského fotbalistu, který se od letního příchodu z Dortmundu v Anglii spíše trápil, pochválili trenér José Mourinho i hvězdný spoluhráč Zlatan Ibrahimovic.



Mchitarjan dosud v sezoně i vinou zranění nepotvrzoval vizitku produktivního tvůrce hry, kvůli níž ho United za zhruba 30 milionů liber koupili z Borussie. Při jedenáctém soutěžním duelu za "Rudé ďábly" se ale dočkal premiérového zásahu.

"Může to pro mě být úleva, protože jsem dlouho čekal na tento gól a doufal, že se konečně trefím. Ale můj další zásah musí být na Old Trafford, protože se chci trefit doma. Udělám všechno, aby se mi to podařilo," řekl sedmadvacetiletý reprezentant novinářům.

Mchitarjanův nejlepší moment na hřišti Luhansku přišel ve 48. minutě, kdy převzal míč na polovině hřiště, hladce obešel několik protihráčů a povedené sólo zakončil přízemní střelou.

VIDEO: Úžasné sólo Mchitarjana

"První gól byl velkolepý. Henrik celou dobu v rychlosti kontroloval míč, který pak v ideální chvíli prostrčil obránci mezi nohama..., bylo to krásné," ocenil rodáka z Jerevanu střelec druhé branky Ibrahimovic.

"Tím gólem rozhodl zápas a odvedl skvělou práci. Je to výborný hráč. Doufám, že v tom bude pokračovat, a já vím, že bude. Jsem za něj super šťastný," doplnil pětatřicetiletý švédský útočník.

Chválou nešetřil ani kouč United Mourinho, který dříve Mchitarjana kritizoval. "Je mentálně silný a velmi odhodlaný bojovat se složitou adaptací. Dělá to tím nejlepším způsobem. Tvrdě pracuje fyzicky a takticky a ukazuje talent, o kterém jsme věděli při jeho nákupu," prohlásil portugalský kouč.

"Bojuje, aby se zlepšil, a momentálně hraje dobře v Premier League, Evropské lize i Ligovém poháru. Teď si může užívat trochu víc radosti, což mě moc těší," dodal Mourinho. Jeho svěřenci do jarního play off EL postoupili z druhého místa ve skupině za Fenerbahce Istanbul a při pondělním losu mohou narazit i na pražskou Spartu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud